Lørdag formiddag bekreftet London-klubben det britisk og italiensk presse har erfart de siste ukene: Sarri erstatter Conte, som nylig fikk sparken etter en skuffende 2017/18-sesong.
Italieneren, som ble kåret til årets trener i Serie A i 2017, har undertegnet en treårskontrakt med Chelsea.
– Jeg er veldig glad for å komme til Chelsea og Premier League. Det er en spennende ny periode i min karriere, sier Sarri i en pressemelding på Premier League-klubbens nettsted.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
3 TIMER SIDEN
– Jeg ser fram til å møte spillerne på mandag, før vi drar til Australia. Der vil jeg få muligheten til å bli kjent med troppen og starte med å spille kamper, fortsetter 59-åringen.
Tittelløs
Sarri har ikke vunnet noen pokaler med Napoli, men ledet laget til to 2.-plasser og én 3.-plass i Serie A i de tre sesongene han var der. I Chelsea blir nok kravet om titler mye tydeligere.
– Jeg håper vi kan gi fansen vår underholdende fotball, og at vi kan slåss om pokaler på slutten av sesongen. Det er det denne klubben fortjener, sier han.
Chelsea-direktør Marina Granovskaja sier at klubben har latt seg imponere over måten Napoli har spilt på under Sarri.
– Maurizios Napoli-lag spilte noe av den mest spennende fotballen i Europa og har imponert med sin offensive stil og dynamikk. Samtidig gjorde hans trenermetoder spillerne betydelig bedre, sier hun.
Sjette italiener
Så sent som fredag bekreftet Chelsea at Antonio Conte er ferdig som klubbens manager. Forholdet mellom ham og klubbledelsen skal ha blitt stadig dårligere, og 5.-plassen i Premier League sist sesong bidro ikke til å styrke hans posisjon.
Ansettelsen av Sarri er Chelseas ellevte managerbytte på like mange år. Riktig nok har to av dem, Rafa Benitez i 2012 og Guus Hiddink i 2015, vært ansatt kun på midlertidig basis.
Sarri er for øvrig klubbens sjette italienske manager. Fra før har Gianluca Vialli (1998-2000), Claudio Ranieri (2000-2004), Carlo Ancelotti (2009-2011), Roberto Di Matteo (2012) og Conte (2016-2018) ledet laget.
(©NTB)
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
4 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
EN DAG SIDEN