Sarpsborgs Koné scoret igjen i Mali-seier

Publisert 20/01/2022 klokken 22:19 GMT+1

For tredje kamp på rad i afrikamesterskapet scoret Sarpsborg-spiss Ibrahima Koné på straffespark. Mali vant 2-0 over Mauritania og ble gruppevinner.

Ibrahima Kone

Dermed er alle de fem spillerne i afrikamesterskapet med norsk klubbadresse klare for cupspillet. Tidligere torsdag spilte Start-spiller Basilio Ndong hele kampen da Ekvatorial-Guinea slo Sierra Leone 1-0 og sikret 2.-plassen i sin gruppe. Mali blir motstander i åttedelsfinalen onsdag.
Mikael Dyrestam (Sarpsborg) er med i Guinea-troppen, mens Willis Furtado (Jerv) og Nenass (Aalesund) har tatt seg til åttedelsfinale med Kapp Verde. Guinea møter Gambia mandag, mens Kapp Verde møter Senegal tirsdag.
Til sammenligning er Premier League-profiler som Riyad Mahrez og Saïd Benrahma (tittelforsvarer Algerie), Thomas Partey og Jordan Ayew (Ghana) på vei hjem etter at deres lag er utslått.
Koné ble matchvinner mot Tunisia (1-0) i åpningskampen og scoret igjen på straffe i 1-1-kampen mot Gambia. Torsdag banket han inn 2-0-målet i det 49. minutt etter at Moussa Doumbia ble felt på vei mellom to motspillere i straffefeltet.
Massadio Haïdara ga Mali ledelsen før det var spilt to minutter, med en følsom avslutning på et innlegg fra lagkaptein Hamari Traoré.
Koné ble byttet ut kvarteret før slutt.
Gambia slo Tunisia 1-0 i samme gruppe da innbytter Ablie Jallow scoret på overtid, men Mali tok gruppeseieren på bedre målforskjell. Tunisia, som misset straffespark ved Seiffedine Jaziri i første omgang, går videre som gruppetreer.