Leif Gunnar Smerud tok tirsdag ut Norges U21-tropp til EM-kvalifiseringskamp mot Irland.
Der var naturligvis flere av spillerne som storspilte da Tyskland ble knust 3–1 tidligere i oktober.
– Jeg håper spillerne har flydd litt, men at de også har landet nå etter Tyskland-seieren sist, sa Smerud før han tok ut troppen.
OBOS-ligaen
Spisslegenden utelukker ikke hjemreise – Sogndal har han på blokken
12 TIMER SIDEN
Smerud hadde også plass til et par debutanter. En av dem Tobias Heintz, som i høst har markert seg som en toneangivende spiller for et Sarpsborg 08-lag som kjemper om medalje.
Det var ikke 19-åringen akkurat forberedt på.
– Seriøst? Er det kødd? Det var utrolig fett, sa Heintz til klubbens egen hjemmeside etter at uttaket ble klart.
– Jeg har jo fått mye spilletid i år. Jeg føler jeg har utnyttet den ganske bra og spilt noen gode kamper. Det har sikkert blitt lagt merke til. Dette var stort, forklarte han.
En annen som også kan få sin debut er Manchester City-unggutt Kjetil Haug, også han med en fortid i Sarpsborg 08-systemet.
Oppgjøret går på Marienlyst stadion 14. november.
Norge fikk en tung start på kvaliken etter at storseieren mot Kosovo ble strøket, men har siden begynt å plukke poeng. Sist ble Tyskland slått hele 3–0 i en svært overbevisende oppvisning. Før Irland-kampen ligger Norge på en fjerdeplass, fem poeng bak nettopp Irland som topper gruppen med 10 poeng.
U21-landslagssjefen har ikke gitt helt opp håpet om å nå et sluttspill i Italia og San Marino i 2019.
– Vi har et lite håp, men vi må også ha litt hjelp. Jeg er ikke noen Drillo, så jeg kan ikke hele reglen i hodet, men det hadde hjulpet oss veldig om Kosovi ble sist. Tar vi 15 poeng så er det mulig, sa Smerud.
Eliteserien
Mistenker skitne triks fra RBK: – Slet med å puste
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hansen går glipp av landskampene
14 TIMER SIDEN