• Se Sarpsborg 08 - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og MAX mandag klokken 19.00. Skaff tilgang her!
En skade i foten har holdt midtstopperen utenfor spill siden bortekampen mot Rosenborg i 6. serierunde. Fra mai frem til august ventet Horn på å bli helt frisk fra bruddet han fikk påvist, men den helt store fremgangen kom aldri.
Etter drøyt tre måneder på sidelinjen, og etter å ha oppsøkt flere spesialister på feltet, besluttet han i samråd med Sarpsborg 08 at en operasjon var det eneste riktige. Forrige torsdag ble den gjennomført ved Idrettens Helsesenter i Oslo.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
8 TIMER SIDEN
– Kirurgen var fornøyd med operasjonen, og den skal ha gått bra. Nå blir det en stund med rehabilitering for min del, sier Horn til Eurosport.no.

Mister høstsesongen

I en høst som for Sarpsborg 08 sin del dreier seg om å beholde plassen i Eliteserien, må de klare seg uten 32-åringen. Legene har anslått at det nå vil gå mellom tre og fire måneder før Oslo-mannen er tilbake for fullt.
– Nå har jeg i hvert fall noe å forholde meg til. Før operasjonen gikk det fra uke til uke, uten at man visste når det skulle komme til å bli bedre. Med denne operasjonen, så rekker jeg i hvert fall sesongoppkjøringen for 2020, sier Horn.
Sarpsborg 08 ligger på nedrykksplass etter 20 serierunder med 16 poeng, og forsvarsspilleren fikk bare med seg seks Eliteserie-kamper denne sesongen.
– 2019 ble definitivt ikke sånn jeg så for meg. Nå får vi håpe at vi klarer å redde stumpene i høst. Det blir mange cupfinaler for lagets del fremover. Det handler om å kjenne viktigheten av kampene, slik at det synes på banen i større grad enn hittil i sesongen.

Gruer seg til tilskuer-tilværelsen

Den rutinerte spilleren synes naturligvis det er kjipt å ikke kunne hjelpe laget resten av sesongen, og gleder seg ikke til å følge med fra tribuneplass.
– Alle som har spilt og drevet med idrett vet at det er verre å se på enn å være utpå banen. Man har ingen kontroll på det som skjer, og blir et nervevrak uten mulighet til å påvirke rent fysisk i hvert fall. Det er bare å belage seg på høy puls og nervøse øyeblikk, men jeg både håper og tror at vi sanker nok poeng til å klare oss, sier den tidligere Vålerenga, Elfsborg- og Strømsgodset-spilleren.
Til tross for at han etter hvert har sanket mye rutine, vil Horn være varsom med å ta for stor plass i gruppa ut sesongen.
– Jeg tror det kan være lurt å være litt smidig med tanke på akkurat det. Jeg vil gjerne hjelpe til å løse opp stemningen i gruppa om den er trykket, men det er ikke slik at jeg skal gå rundt og kjefte når ting ikke har vært bra. Jeg vet hvordan det er å høre på folk som ikke kan bidra selv, og det er ikke alltid like stas, sier han.

Kamp med stort press

I neste serierunde kommer Vålerenga på besøk til Sarpsborg. Hovedstadslaget står med seks strake kamper uten seier, mens Sarpsborg snart må begynne å vinne fotballkamper. Horn tror presset som hviler over disse klubbene fort kan bli synlig ute på banen.
– Vålerenga har vært litt «shaky» og er ikke inne i noen god steam om dagen, mens vi er i den situasjonen vi er i. Det er vel en viss fare for at man ikke får servert verdens vakreste fotballkamp mandag, sier den skadeplagede forsvarsspilleren.
– Det kan bli sånn at man er mer engstelig for å slippe inn, enn ivrig etter å score mål selv. Men vi spiller på hjemmebane og kan forhåpentligvis slippe skuldrene litt ned. Det kommer nok til å handle om hvem som takler presset best, sier Jørgen Horn.
  • Se Sarpsborg 08 - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player og MAX mandag klokken 19.00. Skaff tilgang her!
Se intervju med Horn her!
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
10 TIMER SIDEN