22-åringen signerer på en kontrakt til sommeren 2022 på Englands nordøst-kyst med Hull City. Klubben har opsjon på å forlenge kontrakten med enda ett år, om de skulle ønske det.
Det var klubben selv om torsdag bekreftet signeringen på sine hjemmesider.
– Jeg er veldig glad for å være her. Det var et enkelt valg å komme til Hull, sier han i et intervju med klubben.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
3 TIMER SIDEN
Martin Samuelsen har vært West Ham-eiendom siden 2015 og blant annet blitt sendt ut på lån til Peterborough, Blackburn og i fjor Haugesund. Sjansene han har fått på West Hams A-lag har det derimot vært få av.
Når han etter låneoppholdet i FKH kom tilbake til øst-London, skal han ha fått beskjed om at han ikke lenger var ønsket i klubben. Ifølge britiske Football Insider, tjente Martin Samuelsen 8000 pund i uka i West Ham, altså omlag 350 000 norske kroner i måneden. De skal ha ønsket å få han av lønnslista, ifølge kildene til nettsiden.
Grant McCann, som nå er trener i Hull, var treneren til Samuelsen i hans første låneopphold i Peterborough.
– Det var også en stor faktor. Jeg kjenner han godt fra tiden min i Peterborough. Han hadde stor innflytelse på meg der, og jeg ser fram til å jobbe med han igjen.
Hull ligger på 11. plass i Championship etter 27 spilte kamper. Samuelsen blir dermed lagkamerat med Markus Henriksen, selv om det skal sies at sistnevnte er godt ute i kulda og jobber med å finne seg ny klubb.
Samuelsen høstet ros av FKH-trener Jostein Grindhaug i høst:
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
4 TIMER SIDEN