BERGEN (Discovery):
Kåre Ingebrigtsens Brann har bare tatt syv poeng på de første 14 kampene i Eliteserien. Det har ført til spekulasjoner rundt trønderens fremtid i Brann. Mandag ettermiddag er det varslet styremøte, hvor blant annet Ingebrigtsens fremtid skal være et tema.
Men på tross av at klubben ligger nest sist på tabellen, var det god stemning da spillerne gikk på feltet like utenfor stadionportene mandag. Og spillerne selv, ønsker å fortsette med Ingebrigtsen som sjef.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
10 TIMER SIDEN
– Ja, absolutt. Kåre er rett mann. Det har jeg på følelsen av at de fleste av de andre i laget også synes, sier Kasper Skaanes til Discovery.
– Vi har troen på det vi holder på med her. Vi har spilt jevnt med mange av de gode lagene, selv om vi ikke er fornøyde. I tillegg har vi klart å holde sammen, det står også på trenerteamet. Hele pakken gjør at vi har troen på det, legger han til.
Saken fortsetter under videoen.

– De har ett skudd, og får lykketreff

– Bra humør hele veien

Han omtaler situasjonen i Brann som vanskelig.
– Det tar på, det er det ingen tvil om. Vi føler vi har holdt motet oppe, men uansett om man vil det eller ikke så går det inn på en. Men nå må vi bare ha fokus på å snu det, sier Skaanes.
– Det virker å være ganske god stemning her, på tross av at dere ligger der dere ligger?
– Det har vært bra humør hele veien, det er det som har vært mest unikt med gruppen. At vi har klart å stå sammen, selv om det har vært tunge tider. Vi har troen på at vi kan snu det, fortsetter Skaanes.

– Løser ikke alle problemene våre

Lagkamerat Kristoffer Barmen istemmer det Skaanes sier.
– At det er så god stemning, viser at vi har tro på dette, og det har vi - i hvert fall jeg. Vi må stå sammen, og de som er på feltet her må bare snu det, sier Barmen til Discovery.
– Er Kåre riktig mann til å snu det?
– Det tror jeg. Vi har troen på prosjektet, og det er ikke slik at det løser alle problemene våre om han forsvinner, vi er fremdeles samme spillergruppen, påpeker midtbanespilleren.
Saken fortsetter under videoen.

– Heldige som får med oss poeng

Han gjør mye riktig

– Helt klart. Han har gode ideer, og har den riktige filosofien. For meg er han den riktige mannen. Han tenker riktig, alt han gjør før og etter kamp er riktig, sier Daouda Bamba som har scoret nå fire kamper på rad.
Bamba mener det er kvaliteten på spillergruppa som er problemet.
– Han har ikke kvaliteten i troppen, han mangler de klassespillerne som kan heve nivået, sier Bamba.
Han mener det gode samholdet i Brann vil hjelpe dem ut av den dårlige formen.
– Vi sliter, men forholdet oss i mellom er bra. Vi har sjansen til å snu det, og når det snur, så kommer samholdet til å hjelpe oss til å levere enda bedre, sier spissen.
Som resten er også Robert Taylor klar på at han ønsker å ha med seg Kåre Ingebrigtsen videre.
– Jeg støtter han fullt ut. Jeg har snakket med andre spillere, og de er enige i det. Dog er det ikke vi som sitter med beslutningen her, så vi får bare vente å se, sier finnen.

Ser på seg selv som riktig mann

Kåre Ingebrigtsen selv sier det er en tung tid akkurat nå.
– Situasjonen er tung. Det er alvorlig at vi har tatt lite poeng, så det er en tøff situasjon. Men vi må bare slåss oss ut av det, sier treneren til Discovery.
Han mener at det å skape god stemning i spillergruppen, selv i en dårlig periode, er viktig for å klare å prestere.
– Skal du skape et utviklingsmiljø, må du ha trygghet og en god gruppe. Det er vi i ferd med å få nå. Det vi trenger nå er kontinuitet i treningsgruppa og laguttaket, da vil du ha et lag som utvikler seg fort.
Og om det kommende styremøtet er han helt klar: Han er riktig mann.
– Jeg ser på meg som den riktige til å ta Brann ut av det, det er det ingen tvil om. Jeg tenker ikke på noe annet, sier Ingebrigtsen kontant.
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
12 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
12 TIMER SIDEN