– Klubben var litt for fersk og ikke klar for OBOS forrige gang. Man gjorde seg nok noen erfaringen om hva som var viktig da - så nå står vi bedre rustet, sier Skeids hovedtrener Gard Holme til Discovery torsdag.
Etter å ha rykket opp til OBOS-ligaen i 2018, gjorde Oslo-laget en rask retur ned til PostNord-ligaen kun etter én sesong hvor de endte på en 15-ende plass. I 2019 kom Holme og tok over laget fra Tom Nordlie.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
3 TIMER SIDEN
– Vi har satt som mål for sesongen å sikte inn på topp ti og prøve å holde oss unna nedrykksstreken. Vårt sikkerhetsmål er å beholde plassen i serien, sier Holme.

Tøff start

Og Skeid får ingen lett start på sesongen. De seks første kampene er mot Stabæk, Brann, Start, Mjøndalen, Fredrikstad og Kongsvinger.
– Jeg tenkte først fremst at det bare er moro. De skal slås de lagene der og, og så får vi satt standarden fra start.
– Jeg bryr meg ikke sånn kjempe mye, mener Holme om den tøffe seriestarten.
Holme kom til Skeid fra Vålerenga og deres rekrutt-lag i 2019. Tidligere har han jobbet som trener og spillerutvikler for Stabæk og Tromsø - i tillegg til sportssjef for fotballinjen på Wang Toppidrett.
– Hva blir deres største utfordring?
– Først og fremst at de andre lagene er bedre og vanskeligere å slå. I PostNord-ligaen så var vi de beste, men i OBOS kan det gå flere runder uten seiere. Man må legge lista litt annerledes.

Treningsleir med russere og ukrainere

Holme og co. kom nylig hjem fra treningsleir i Tyrkia. Der spilte de først mot ukrainske Podillya som de fikk 1-1 mot. Senere fikk de bryne seg på russiske Khabarovsk som de tapte 1-3 mot. Holme sier begge lagene tilhører tilsvarende nivå som OBOS-ligaen.
– Det er litt spesielt å bo på hotell med russere og ukrainere blant om hverandre. Men de var glade for å være på treningsleir, sier Holme.
– Pratet dere med de om situasjonen mellom landene deres?
– Litt, men ikke så veldig mye. Da måtte det komme fra dem først. Men det var ikke noe ondt blod mellom dem, svarer 37-åringen.

– Han dro brått

I midten av januar ble det klart at Skeid - og PostNord-liga avdeling to - sin toppscorer Abel Stensrud skulle bli en del av Odd Ballklubb og Eliteserien.
19-åringen, som så vidt ikke fikk noe spilletid for A-laget i 2020, ble plutselig en helt da han kom inn som reserve for Skeid-spissen Johnny Buduson sommeren 2021. Etter 22 kamper hadde Stensrud scoret 22 mål.
– Han gjorde en veldig bra figur hos oss. Han slo igjennom brått, og dro brått, sier Holme.
– Kom det overraskende på dere at han dro?
– Nei, det er naturlig når han gjør det så bra. Det er gøy at en lokal ung-gutt får leve proff. Men vi skulle gjerne hatt han med oss inn i sesongen.
Bortsett fra at Stensrud er borte, er det ikke gjort noen store endringer i troppen til Skeid.
– Noen har trappet ned, andre som ikke fikk mye spilletid i fjor har dratt et annet sted for å spille fast - også har vi erstattet dem med egne talenter, sier Holme.
– Vi mangler ingenting nå, men vi er alltid på jakt etter noen som kan forsterke.

Nordre Åsen fortsatt ikke klar

Banen til Skeid, Nordre Åsen, har blitt omtalt mye i media den seneste tiden. I september i fjor ble banen tvangstengt av Bymiljøetaten på grunn av forholdene, og da Skeid rykket opp var det usikkert hvordan det ville gå med de røde oksenes territorium.
Så, første desember fikk klubben en tidlig julegave da Rødt Oslo fikk gjennomslag i budsjettforhandlingene og bevilget 7.5 millioner kroner til skifte av kunstgress.
– Det skal byttes gress, og akkurat nå er det diskusjonerer om fyll av banen. Så vidt meg bekjent så skal vi spille de første kampene på det gamle, og så skal banen byttes når den første seriepausen kommer, sier Holme.
– Hvilket lag er det du gleder deg mest til å spille mot?
– Jeg er jo fra Fredrikstad, så FFK blir gøy, avslutter Holme.
Så du denne?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Fotball
Nok en cupkamp utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
7 TIMER SIDEN