Øygarden FK mangler omtrent 3 millioner for å gjennomføre sesongen og ble fredag ettermiddag meldt konkurs. Det meldte Bergens Tidende.
Avisen skrev at de har fått det bekreftet at klubben ikke klarer å betale kravene. Det siste møtet var med sponsorene fredag, uten at de møtene endte med en redning av klubben. Fredag ettermiddag har klubbens styre hatt møte om klubbens situasjon.
Kommunen sa ifølge avisen ja til å gi Øygarden et rentefritt kriselån på 1,2 millioner, men mandag snudde politikerne.
Fotball
Reiten-dobbel sørget for seier i generalprøven: – Fått beskjed om å score mer
42 MINUTTER SIDEN
Spillerne fikk beskjed om at klubben var konkurs, men sent fredag kveld kom en ny tvist i en pressemelding fra klubben. Det betyr at kampen mot Ørn-Horten i PostNord-ligaen lørdag går som oppsatt.
– Det har gjennom hele dagen vært jobbet med ulike løsninger når det gjelder å sikre klubben et videre liv. Vi tror et samarbeid mellom klubbene vil være det som skal til for å tilby en toppsatsing, skriver Øygarden i pressemeldingen.
Til Bergens Tidende utdyper styreleder i klubben Marianne Sandahl Bjorøy pressemeldingen. Hun forklarer at det er snakk om en sammenslåing av klubber.
– Men hvilken klubb dette gjelder ønsker vi ikke å kommentere på dette tidspunktet. Vi har fortsatt en del jobb foran oss, forklarer hun til avisen.
Bjorøy forklarer at det må gjennomførest et styrevedtak hvis noe slikt skulle bli aktuelt. Spillerne ble informert om den mulige løsningen tidligere fredag.
– Det har vært en vanskelig dag. Det er heller ikke enkelt å gå til det skrittet å si til laget at det kanskje ikke er over heller. Å gi forhåpninger, sier hun.

Stadionplaner på is

I mars skrev BT om Øygardens stadionplaner. Klubben på Sotra ønsket å bygge et stadionanlegg med plass til 3-4.000 tilskuere med en total kostnadsramme på mellom 100 og 120 millioner kroner. Disse planene la kommunen på is tirsdag.
Kostnadene som til slutt knekte klubben henger ifølge avisen igjen fra pandemien.
Bergensavisen skriver at klubben har en gjeldsbyrde på 5,8 millioner kroner, og at klubben ved inngangen til inneværende år hadde en negativ egenkapital på 3,4 millioner.
Brann-trener Eirik Hornelands sønn Dennis spiller i klubben. Det gjør også Håvard Flos sønn Fredrik. Også det tidligere Brann-talentet Marius Bildøy har den siste tiden spilt for klubben som har hatt Tommy Knarvik som hovedtrener. De 18 spillerne, trenerne og alle andre i klubben blir nå fristilt fra kontrakten sin.
Fredag forberedte spillerne seg til lørdagens kamp. Den blir nå ikke noe av. Spillerne reagerte med sjokk da de fikk beskjeden.
Frem til og med 2019 het klubben Nest-Sotra. Også da kjempet klubben mot konkursspøkelset. Både i 2018 og 2019 ble klubben begjært konkurs, for så å redde seg i tolvte time.
Norgesmesterskapet
Straffet gamleklubben – slik endte kveldens cupkamper
EN TIME SIDEN
Norgesmesterskapet
Overbevist om at VIF-trenden kommer til å snu: – Ingen fordel å møte dem nå
5 TIMER SIDEN