Giggs tar over for Chris Coleman som ble manager for Sunderland i november. Det melder Det walisiske fotballforbundet (FAW) på sosiale medier.
Colemans assistenttrener Osian Robert, Craig Bellamy og Mark Bowen var også i intervjuer om den ledige landslagsjobben. Giggs står med 64 landskamper for Wales og har scoret 12 mål.
– Jeg er stolt over å ha fått æren av å ha ansvaret for Wales landslag. Utfordringene vi har foran oss med den nye nasjonsligaen og kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2020 tenner meg ekstra sier Giggs i en pressemelding fra FAW.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
5 TIMER SIDEN
Den levende landslagslegenden Neville Southall sier til Eurosport.no at FAW tar en sjanse når de velger å gå for Giggs som sin neste landslagstrener.
– Giggs er en risikabel ansettelse fordi han ikke har veldig mye erfaring som trener. Men samtidig er han veldig respektert av spillerne og har viktig erfaring som spiller fra europeisk fotball, sier han.
Mannen som holder rekorden med 92 landskamper for Wales forteller at Giggs har vært en mann forbundet har diskutert ved flere anledninger.
– Fotballforbundet har ønsket seg Giggs en god stund nå, så han bør ha god støtte av dem. Han kommer sikkert til å trenge litt tid for å komme i gang, men det blir interessant å se hva han kan tilføre laget, sier Southall.
Giggs, som la opp sin aktive karriere i 2014, har vært assistenttrener under David Moyes (spillende) og Louis van Gaal i Manchester United. Han ledet også laget i fire kamper i 2013-14-sesongen etter at Moyes fikk sparken.
Men da Jose Mourinho entret Old Trafford, var det kroken på døren for 44-åringen.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN