Casper Ruud - Roberto Carballes Baena 2-0 (6-1, 6-4)
Det var aldri noen tvil om hvem som skulle få finalebilletten i Sverige. I strålende svensk solskinn, viste den førsteseedede nordmannen hvorfor han var utpekt som favoritt før turneringen. Ruud vant etter strake sett, og er klar for finale i ATP 250-turneringen.
– Alt i alt var det en veldig god match, sier Ruud etter kampen.
UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
15 TIMER SIDEN
Casper Ruud avslører at han kjente på nervene mot slutten av kampen.
– Det betyr naturligvis mye for meg å spille foran norske, svenske og danske publikumere. Det er litt ekstra press, men jeg liker det, fortsetter Casper Ruud.
Hans spanske motstander fikk aldri noen mulighet til å straffe Casper Ruud. I første sett stod det 5-0 i games før Carballes Baena fikk sitt første. Det endte til slutt 6-1 til nordmannen.
Det andre settet startet på samme måte. Ruud brøt spanjolens første servegame, men Carballes Baena slo umiddelbart tilbake. I neste game fikk Carballes to breakballer, og klarte å bryte tilbake.
Det ble flere enkle feil hos Ruud i sett nummer to, og i flere av gamene måtte han jobbe hardt for poengene. Ruud fikk to tidlige brudd på sin spanske motstander, men på stillingen 4-3 til nordmannen, brøt Carbellas Baena tilbake.
Den norske tennisstjernen hevet seg mot slutten, og brøt tilbake umiddelbart. I det avgjørende gamet viste Ruud klasse, og avgjorde kampen etter én time og 40 minutter.
Dermed er han klar for morgendagens finale i Swedish Open i Båstad.

Garin ute – møter argentiner

Ruud gikk inn i turneringen som favoritt sammen med chilenske Cristian Garin. Noe overraskende røk chileneren i kvartfinalen mot Federico Coria i går.
Garins overmann hadde full kontroll i den andre semifinalen mot tyske Yannick Hanfmann. Argentineren er ranket som nummer 77 i verden, mens Casper Ruud er nummer 16.
Ruud har møtt Coria to ganger før. Begge ganger er det argentineren som har trukket det lengste strået. Sist gang de møttes var på grus i 2019. Da endte det 2-0 (7-5, 6-4) til Federico Coria.
Dette sa Ruud før turneringen:

Casper Ruud favoritt før turnering i Sverige: – Jeg må være på topp

Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN