Norge har utfordringer på keeperplass før kampene i kvalikken. Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland er begge skadet, og uaktuelle. Dermed åpner det seg en mulighet for Odds sisteskanse Sondre Rossbach. Hovedpersonen selv sier han ikke hadde forventet å bli tatt ut.
– Det kom overraskende på. Jeg hadde ikke forventet å være med, men desto gøyere å bli tatt ut. Jeg ble veldig glad og det har vært et mål lenge for meg. Å bli tatt ut er en milepæl, sier Rossbach til Eurosport.no.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
11 TIMER SIDEN
Om det blir spilletid på unggutten er heller uvisst. Rossbach selv er sikker på at han kommer til å dra nytte av uttaket.
– Jeg tror ikke jeg er tiltenkt å spille når du ser at André Hansen og Sten Grytebust er med, men dette er uansett en fantastisk erfaring for min del. Dette gir en boost i treningshverdagen. Jeg er blitt for gammel for U21-landslaget og da er det naturlig å sikte seg inn mot A-landslaget. Å bli tatt ut viser at jeg gjør noe riktig og det er jeg veldig glad for, sier Odd-keeperen.
Etter 47 aldersbestemte landskamper, og å ha blitt vraket til fordel for Bråtveit sist gang, blir det da denne gangen Rossbach sin tur. Lars Lagerbäck sammenligner de ungguttene i sjiktet bak de fire antatt beste keeperne.
– Det jeg har sett av dem, sammen med Perry og Frode Grodås, er at Sondre var god i fjor også, men at han har gjort en veldig bra vårsesong. Vi rangerer ham som den beste målvakten i Eliteserien med norsk pass, sammen med André Hansen, sier Lagerbäck.
– Det er to unge målvakter, han og Bråtveit, så vi syns det er bra å få gitt begge erfaring på a-landslagsnivå. For vi har fire meget gode målvakter i Jarstein, Nyland, Grytebust og Hansen, men da passet det bra for Rossbach å få sjansen som tredjemann nå, avslutter Lagerbäck.
I tillegg til Rossbach har Lars Lagerbäck også tatt ut Stefan Strandberg. Midtstopperen som til daglig spiller i Russland har ikke vært på landslaget siden 4-1 kampen hjemme mot San Marino i 2016, og står totalt med 10 landskamper. Utenom dette var det ingen bomber som smalt i landslagsuttaket til svensken.
Norges landslagstropp ser du under videoen
Keepere:
Sten Grytebust (OB)
André Hansen (Rosenborg)
Sondre Rossbach (Odd)
Forsvar:
Kristoffer Vassbak Ajer (Celtic)
Haitam Alesaami (Palermo)
Omar Elabdelloui (Olympiakos)
Martin Linnes (Galatasaray)
Birger Meling (Rosenborg)
Håvard Nordtveit (Fulham)
Sigurd Rosted (Gent)
Stefan Strandberg (Ural)
Jonas Svensson (AZ Alkmaar)
Se resten av troppen under videoen

Midtbane:
Sander Berge (Genk)
Mats Møller Dæhli (St.Pauli)
Mohamed Elyounoussi (Southampton)
Markus Henriksen (Hull)
Stefan Johansen (West Bromwich)
Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar)
Ole Kristian Selnæs (Shenzhen)
Martin Ødegaard (Vitesse)

Angrep:
Bjørn Maars Johnsen (AZ Alkmaar)
Joshua King (Bournemouth)
Tarik Elyounoussi (AIK)
Ola Kamara (Shenzhen)
Lars Lagerbäck tar ut 24-spillere istedenfor 23, dette grunnet mulig fødsel, samt en skade. Norge har også spillere som står i fare for å sone for gule kort.
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
15 TIMER SIDEN