I slutten av november satte Erling Braut Haaland seg på flyet i retning Østerrike og klubben RB Salzburg, etter å ha vist seg frem for Molde-publikumet og scoret 12 mål for klubben denne sesongen.
– Vi er jo flinke til å hause opp disse ungguttene som har noen gode øyeblikk, men jeg vil likevel være med på å hause opp Braut Haaland. Fordi jeg mener han faktisk har noe litt spesielt, sier Eurosport kommentator Petter Bø Tosterud i denne ukens Eliteserie-podcast.
OBOS-ligaen
Målthriller da Ranheim og Aalesund delte poengene
9 TIMER SIDEN
Han mener 18-åringen vil få gode muligheter i den østerriske klubben.
– Her har vi et fysisk unikum som går til riktig klubb. Han kommer til en klubb som har Fredrik Gulbrandsen og Moanes Dabour som spisser. Gullbrandsen er ikke en som han bør la seg skremme av etter mitt syn. Han er god, for all det, men han kommer til å få muligheter der. Det laget vinner den østerriske ligaen med hendene på ryggen og de gjør det bra i Europa League, legger han til.
Se podcasten her (saken fortsetter under videoen):

– Helt fantastisk

Klubben ligger på topp på tabellen med 14 poeng mer enn LASK på andreplass etter 18 spilte kamper. Tosterud tror at Haaland vil passe godt inn som spiss i Salzburg.
– Han kan gjøre ganske mye som spiss. Han er ikke bare en som dytter ballen i mål, han er den typen som kan løpe og «måke» ned stopperen. Han kan også drible. I den Brann-kampen i de første 20 minuttene der, viser han alt det han har å by på.
Tosterud refererer til kampen da Brann tok imot Molde på hjemmebane i den 15. runden, og Haaland som sjokkerte med å score fire mål på 20 minutter.
– Jeg ser at det er et eller annet med innstillingen, når han mislykkes så begynner han nesten å grine og det betyr at han vil det så utrolig mye. Det er helt fantastisk. Derfor tror jeg at den fysikken og den viljen han har gjør at han kommer langt, sier VGs sportsreporter Knut Espen Svegaarden som er gjest i podcasten.
– Når han allerede er på det nivået og er såpas ung som han er nå, da har han alle forutsetningene for det, legger han til.
Da Eurosport snakket med Braut Haaland tidligere i år fortalte han at han så frem til å bli en del av laget.
– Jeg er veldig klar for det. Der venter det en ny hverdag på gress. Det blir spill i Europa, og det er en del som er litt annerledes. Men jeg gleder meg veldig til det, sa unggutten til Eurosport.no.
Braut Haaland vant også prisen for årets gjennombrudd i Eliteserien 2018.
Sett denne?
OBOS-ligaen
De lokale heltene sendte Start ut av nedrykkssumpen
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa
9 TIMER SIDEN