Det var klubben selv som offentliggjorde på sin hjemmeside at de har hentet 19-åringen fra Rosenborg.
Midtbanespilleren har signert en kontrakt på fire og et halvt år, noe som gjør at han binder seg til de blåtrøyede ut 2021-sesongen. Det er stortalentet selv fornøyd med.
– Jeg følte at det var på sin plass å prøve noe nytt og da Stabæk kom på banen, var det et bra alternativ for meg. Det er en fin klubb og trenerne ønsker unge spillere. Jeg er positiv, sa Sæter til Stabak.no før han la til:
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
8 TIMER SIDEN
– Jeg har ikke fått rikelig med spilletid på det øverste nivået, så jeg satser på at det er i Stabæk det kommer til å skje, sier 19-åringen om jakten på gjennombruddet i Eliteserien.

– En spiller vi vil følge tett

Også Rosenborg kommer med uttalelser om overgangen på sin hjemmeside. De forteller at John Hou Sæters overgang til Stabæk skjer umiddelbart, etter at klubbene har blitt enige.
– John går til Stabæk for å få spilletid. Vi har også sett tidligere at mange RBK-spillere har måttet gå veien om andre klubber før de kom tilbake og gjorde suksess på Lerkendal, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.
– Nå får han en god mulighet til å utvikle talentet sitt videre i Stabæk, og det er definitivt en spiller som vi vil følge tett fremover, legger Ingebrigtsen til.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener det er et naturlig salg, da det er en tøff vei inn på Rosenborg-laget på midtbanen.
– At han går inn til en annen klubb som gir ham spilletid og får muligheten til å utvikle seg, gjør at vi kanskje får høre mer av ham eller at han havner i Rosenborg igjen senere. Roar Strand gikk en tur til Molde og spilte en sesong. Erik Hoftun var også i Molde, forteller Rekdal før han legger til:
– Spilletid for unge spillere er utrolig viktig. Du trenger ikke å være i den største klubben fra starten av. Det går an å komme dit til slutt, avslutter Eurosports fotballekspert.
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
10 TIMER SIDEN