• Se Viking - Rosenborg på TVNorge og discovery+ søndag kl. 18!
Rosenborg - Rennes 1-3 (1-5):
– Det er litt surt. Vi kom bra ut og begynte veldig fint, og skaper en stor sjanse. Dessverre sklir Noah når han skal avslutte, og så scorer de tidllig. Så får de score på corner, og det går ikke. Da taper du kamper i stedet for å vinne dem, sa Åge Hareide til VGTV etter kampen.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
12 TIMER SIDEN
– I banespillet var vi bra med, med mange gode aksjoner. Vi får ta det som er positiv og gi alt i serien. Sørge for at vi er i Europa neste år også, og det gjør vi gjennom serien, fortsatte han.
Rosenborg fikk bakoversveis mot Rennes i Frankrike sist torsdag og tapte 0-2 i første møtet i det siste hinderet før Conference League-gruppespillet.
Men etter 5-0 over Odd i serien nylig, og flere spillere som viste prov på veldig god form, kom de til oppgjøret med optimisme.
Den ble raskt snudd til skrekk, da Rennes tok ledelsen ved Castillo allerede etter seks minutter. Halve Rosenborg-laget ropte på offside, men til ingen nytte.
– Spillerne ser også det og blir passive, men vi må spille til fløyta går og linjemannen vinker. Vi må lære oss dette, det er ekstremt viktig internasjonalt. Rennes er et godt lag og utnytter sjansene de får og er sterke i boksene. Da må ikke vi gi dem muligheter, sier Åge Hareide til VGTV.

Bøs Hareide

Noah Holm fikk mange rosende ord etter seg mot Odd, og han viste at han ikke hadde tenkt å gi opp, men den unge spissen kom ikke nærmere enn nettveggen da han avsluttet fra skrå vinkel. Han skled også da han fikk en bra mulighet i åpningsminuttene.
I stedet var det Rennes som nok en gang scoret og gjorde den bratte oppoverbakken om til et gedigent fjell. Like før pause steg Aguerd til værs og fikk stange inn 2-0-målet i kampen og 4-0-ledelse sammenlagt.
– Det blir for enkelt å score på oss, rett og slett. De har en helt annen kynisme og er mer resolutte i egen boks enn vi er, i tillegg tar de alle overgangene våre og lager frispark, rett og slett. Slik er det i internasjonal fotball, mener Hareide.
Noen minutter etter pause ble det et lite øyeblikk stor stemning på Lerkendal. Del Castillo jaget en ball som gikk utover sidelinjen rett ved innbytterbenken. En fot fra Åge Hareide var tilsynelatene så vidt borti Rennes-spilleren som gikk i bakken.
Hareide hisset seg voldsomt opp og skjelte ut motstpilleren. Kanskje for filming?
– Åge, Åge, Åge, jublet Lerkendal-publikummet.

Hansen-smell og Meling-gjensyn

Så havnet Holm i begivenhetenes sentrum igjen, da han gikk til værs i feltet på Erlend Dahl Reitan-innlegg. Keeper Gomis klarerte ballen, men meide ned RBK-spissen samtidig. Det ble dømt straffe til Rosenborg, og Stefano Vecchia var sikker da han satte inn reduseringen.
Men et godt Rennes-lag svarte umiddelbart med å heade i stolpen, før det mot slutten av kampen smalt i feil ende sett med trønderøyne igjen. Innbytter Albine fikk masse plass etter et godt angrep, og 18-åringen skaffet seg en god avslutningsmulighet før han blåste ballen inn bak Andre Hansen.
Mot slutten av oppgjøret tok seg også Hansen seg til kneet etter en tøff kollisjon. Etter at Viking venter på bortebane til helgen, skal målvakten mest sannsynlig vokte buret mot Nederland på Ullevaal til uka. Han fikk umiddelbart tilsyn av det medisinske apparatet etter kampslutt.
Birger Meling dro på seg et gult kort da han måtte rive ned Noah Holm på vei fremover. Etter drøye timen fikk han hvile på sin gamle hjemmebane.
– Dette var stressende. Jeg har prøvd de siste dagene å si det kom til å bli en annen kamp enn i Frankrike. Vi var litt heldige som ikke havnet under tidlig, men så får vi det tidlige målet. Jeg synes Rosenborg var gode, spesielt i første omgang, men kampene avgjøres i boksene og der var vi best, oppsummerte Meling til VGTV.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
18 TIMER SIDEN