Det ble klart da kampene i 1. kvalifiseringsrunde ble trukket i Det europeiske fotballforbundets (UEFA) hovedkvarter i Nyon tirsdag.
RBK var seedet i trekningen. Dermed var sjansene for overkommelig motstand på forhånd gode.
Trønderne starter med bortekamp mot Linfield, som var tilbake som seriemestere i den nordirske ligaen sist sesong. Klubben gikk også til topps i 2016/17, men måtte forrige sesong nøye seg med fjerdeplass.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
2 TIMER SIDEN

Gamle kjente

RBK har møtt Linfield to ganger tidligere. I 2010 ble det 2-0-seier sammenlagt, og i 1986 ble det 2-1 sammenlagt i serievinnercupen.
Belfast-klubben Linfield har vunnet i alt 53 nordirske seriemesterskap og 53 cupmesterskap.
Den tidligere nordirske landslagsspissen David Healy har siden 2015 hatt treneransvaret i Linfield. 39-åringen, som spilte flere sesonger i Manchester United, fikk i alt 95 landskamper for hjemlandet.
I 2004 scoret han Nord-Irlands mål da Norge vant 4-1 på bortebane i en privatlandskamp i Belfast.

Fire runder

For ett år siden ble de islandske seriemesterne i Valur Reykjavik første hinder på veien mot mesterligaspill. Det ble ikke enkelt. Duellen endte med 3-2-seier sammenlagt til Rosenborg. Deretter ble det exit mot Celtic.
Nettopp Celtic og Kristoffer Ajer var også seedet i tirsdagens trekning. Den skotske storklubben møter bosniske FK Sarajevo i 1. kvalifiseringsrunde og har hjemmekamp først.
Rosenborg må gjennom fire kvalifiseringsrunder for å sikre plass i gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering. Skulle det bli exit i kvalifiseringen, venter en ny Europa-sjanse i kvalifiseringen til Europa League.
Kampene i Champions League-kvalifiseringen spilles 9./10. og 16./17. juli.
Oppgjørene i 2. kvalifiseringsrunde blir trukket allerede onsdag.
(©NTB/Eurosport.no)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
6 TIMER SIDEN