Rosenborg måtte vinke farvel til Mesterliga-gruppespill etter å ha tapt 0-1 over to kamper mot Celtic. Nå går laget fra Trondheim inn i den siste kvalifiseringsrunden i Europaligaen.
RBK har tredje høyeste koeffisient av lagene som ikke er seedet i fredagens trekning, og møter uansett en motstander med betydelig høyere koeffisient.
Fotball
Reiten-dobbel sørget for seier i generalprøven: – Fått beskjed om å score mer
9 MINUTTER SIDEN
UEFA har delt lagene inn i fire grupper før trekningen fredag ettermiddag, og Rosenborg er i gruppe 3. Der er de seedede lagene Ajax (Nederland), Fenerbahçe (Tyrkia) Ludogorets (Bulgaria), BATE Borisov (Hviterussland), Dinamo Zagreb (Kroatia) og Maccabi Tel Aviv (Israel). Ett av disse blir Rosenborgs motstander.
Høyest rangert er nederlandske Ajax, som tapte forrige sesongs finale 0-2 mot Manchester United. Av alle lagene i fredagens trekning har Ajax tredje høyeste koeffisient, mens Fenerbahçe er rangert som nummer fem (plassen foran Milan).
Skulle Rosenborg trekke Dinamo Zagreb, vil det være den andre norske motstanderen på rad for det kroatiske laget som avanserte på bekostning av Odd torsdag.
Seedede lag i gruppe 3:
Ajax, Fenerbahçe, Ludogorets, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv.
Ikke-seedede lag i gruppe 3:
Rosenborg, Oleksndrija (Ukraina), Skënderbeu (Albania), Altach (Østerrike), Vardar (Makedonia), Sūduva (Litauen).
Trekningen starter kl. 13.00 fredag. Den vises direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffet gamleklubben – slik endte kveldens cupkamper
EN TIME SIDEN
Norgesmesterskapet
Overbevist om at VIF-trenden kommer til å snu: – Ingen fordel å møte dem nå
5 TIMER SIDEN