Korona-krisen påvirker på langt nær bare toppfotballen, i en periode med helt eller delvis stengte treninger, avlyste turneringer og også økonomisk usikkerhet.
Det blir ingen større arrangementer frem til minimum 1. september, hvilket betyr at det for eksempel ikke finnes noen Norway Cup å glede seg til i sommer, heller.
I England sitter landslagsprofil Sander Berge, som raskt har vokst til å bli en av Norges viktigste brikker.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
8 TIMER SIDEN
Og på eget initiativ har han strukket ut en hånd til barndomsklubben Holmen IF i Asker.
Gjennom hele grunnskolegangen ved Hofstad barneskole og Torstad ungdomsskole, delte han klasserom og knyttet nære vennskap til mange tidligere Holmen-spillere, og også nåværende spillere i klubben, kan man lese i en artikkel på klubbens nettsider.
Der kommer det samtidig frem at 22-åringen ønsker å bidra med et sårt tiltrengt økonomisk bidrag, i tillegg til å, ved neste mulige anledning, ta turen innom idrettsparken for å møte klubbens barn og ungdom.
– Økonomien er en ting, men det har like stor verdi å få den følelsen og kjenne på omtanken fra ham. Vi gleder oss veldig til at han skal komme og vise seg frem for barna hos oss, og vi tror at det kan være en kilde til motivasjon for mange nå, særlig siden de har en mildt sagt amputert hverdag, sier daglig leder Espen S. Johansen til Eurosport.
I en uttalelse fra Berge kan man lese følgende:
– Jeg vet at mange klubber sliter økonomisk, sportslig og ikke minst sosialt blant spillerne. Holmen har betydd mye for mine første år i barnefotballen. Det var en trygg og god klubb som var viktig for min fotballoppvekst. Samtidig har jeg mange venner som har vært, og er involvert i Holmen i dag, som gjør at jeg ønsker å bidra. Jeg ser frem til å møte fotballbarn og ungdom i Holmen på sensommeren etter at jeg forhåpentligvis har fullført sesongen med Sheffield.
Johansen forteller at han på ingen måte ville forventet det, men at han heller ikke er overrasket, nettopp fordi han kjenner Berge og vet hva han står for som person og menneske.
– Det synes jeg han viser her, med dette initiativet helt uten at vi gjorde noe for det eller presset på. Vi kommer jo alle fra et sted, og det er veldig godt å se at også en som har oppnådd så mye allerede i ung alder husker på det, selv om han er et annet sted i verden nå.
Berge tok senere turen fra Holmen, via Asker og Vålerenga, til Belgia. I januar ble han hentet til Sheffield United i en av verdens største ligaer.
Det økomiske bidraget settes stor pris på. Johansen er selv permittert 50 prosent. Samtidig er også det ventede besøket, som selvsagt vil gjennomføres med hensyn til gjeldende smittevernregler, noe de ser frem til.
– Absolutt, det vet vi gjennom erfaring. Vi hadde deler av landslaget innom for en tid tilbake, og de spredde glans. Vi har hatt besøk fra Eliteserie-klubber. Vi vet at barna synes det er stor stas. Jeg husker jo selv fra da jeg var ung, at vi hadde store forbilder, og det å oppleve å ha dem på nært hold, det er stort for mange.
Johansen sier han har inntrykk av at de unge fotballspillerne i klubben både tolererer og aksepterer situasjonen slik den er, og synes de er flinke. Ofte vel så flinke som enkelte voksne, som i noen sammenhenger kan bli utålmodige.
– Jeg vil gi dem all honnør. Jeg har også inntrykk av at de er glade for å ha begynt på skolen igjen, så jeg er glad på manges vegne nå. Vi ser også på de aktivitetene vi har at det er en enorm gjensynsglede. Den har nesten vært i første rekke, og det fotballfaglige i andre, sier han og understreker at de som klubb bidrar til å følge det som gjelder av retningslinjer.
Det har vært mye snakk om støtteordningene til toppfotballen, men også i bredden er det stor usikkerhet knyttet til økonomien.
– Aktivitet er definitivt veldig viktig, og vi som mange andre frykter det stygge ordet vi egentlig ikke vil nevne; frafall. For når man går så lenge uten anledning til å drive med en aktivitet, frykter vi selvsagt at flere finner ut at de ikke kommer tilbake. Så er det denne sirkelen der det ene får konsekvenser for det andre, også på inntjening på kontigent, deltakeravgifter og så videre. Så det er noen X-er for vår del også, og vi er ikke unike på det området.
Da er det ekstra gledelig, da, at man har en landslagsstjerne med på laget.
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
8 TIMER SIDEN