Scanpix

Røper at han ble oppkalt etter United-legende: – Min fars favoritt

Røper at han ble oppkalt etter United-legende: – Min fars favoritt
Av Eurosport

11/10/2017 18:26Oppdatert 11/10/2017 18:34

David Beckham har avslørt at han fikk navnet Robert til ære for Manchester United-legenden Bobby Charlton, som feiret sin 80-årsdag onsdag.

David Robert Joseph Beckham, som er hans fulle navn, hadde selv en ypperlig karriere i Manchester United, selv om ingen kommer opp mot Bobby Charltons legendestatus i klubben.

Robert Charlton, som ble født 11. oktober 1937, førte England til VM-gull på hjemmebane i 1966. To år senere gjorde han Manchester United til første engelske vinner av serievinnercupen (Champions League forgjenger), også det med finaleseier på Wembley.

Farens favoritt

Beckham snakket om jubilanten i et intervju med Manchester Uniteds TV-kanal.

– Jeg var heldig nok til å møte ham da jeg var på hans fotballskole som 10-åring. Det var en drøm for meg, for han var min fars favorittspiller, og mitt annet fornavn Robert er til ære for Sir Bobby, sa han.

– Han prøvde alltid å hjelpe de unge spillerne. Når man spiller for en klubb og tidligere spillere kommer med råd, betyr det mye. Når det er Sir Bobby Charlton som kommer og sier "godt gjort" eller "slik kan du bli bedre" eller "slik er du en god representant for klubben", betyr det veldig mye.

Store lag

Charlton overlevde flytragedien i München i 1958, som utslettet nesten hele det unge United-laget som hadde begynt å dominere engelsk fotball.

Han spilte selv hovedrollen da klubben bygget opp et nytt dominerende lag, og har vært en viktig mann i kulissene gjennom tiårene hvor United ble Englands mestvinnende fotballklubb.

(©NTB)

0
0