Bayern leder den tyske serien med fire poeng når to kamper gjenstår, og klubben ligger godt an til å ta sin 29. serietittel. Om det skjer, blir Ribéry historisk. Ingen annen spiller har løftet trofeet ni ganger.
– Det ville vært utrolig og historisk hvis jeg blir den første, sa Ribéry på en pressekonferanse tirsdag.
Flere har vunnet den tyske toppdivisjonen åtte ganger, deriblant legender som Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger og Oliver Kahn.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
EN TIME SIDEN

Får avskjedskamp

Ribérys kontrakt går ut til sommeren, og i helgen ble det klart at dette er hans siste sesong i Bayern-trøya. 36-åringen har igjen to seriekamper – mot RB Leipzig og Eintracht Frankfurt – før den tyske cupfinalen mot Leipzig 25. mai.
– Etter tolv år er det alltid vanskelig. Jeg har kjempet hardt og har vunnet så mye her. Det har vært en herlig tid her for meg og min familie, sa franskmannen.
Det forventes å bli en emosjonell affære når Bayern München tar imot Frankfurt til sesongens siste kamp. Også Arjen Robben spiller sin siste seriekamp for storklubben da.
– Det blir vakkert, men også veldig tøft. Jeg har alltid hatt et utrolig forhold til fansen, de har alltid stått bak meg, fortsatte Ribéry.
Begge de to veteranene, som har gått under kallenavnet «Robbery», får en offisiell avskjedskamp neste år.

Er lovet Bayern-jobb

Ribéry har sagt at han har «et par muligheter» når det gjelder klubb for neste sesong.
– Jeg kommer til å spille i et eller to år til, og så er jeg hundre prosent sikker på at jeg kommer tilbake til München, sa han.
Bayern-president Uli Hoeness har allerede lovet franskmannen en jobb i klubben når han legger skoene på hylla.
Ribéry har vunnet 22 titler med tidenes mestvinnende tyske lag.
(©NTB)
Sett denne?
Indre Bane
Ser for seg denne typen trener i Sarpsborg 08
2 TIMER SIDEN
Indre Bane
– Keepersituasjonen i Brann nærmer seg en vits
7 TIMER SIDEN