Renate (26) kronet historisk trenerdebut med seier

Publisert 11/07/2020 klokken 17:56 GMT+2

Sotra kjempet seg tilbake og vant 3-2 mot Fram Larvik da Renate Blindheim (26) debuterte som trener i 2. divisjon for menn lørdag.

Renate Blindheim

Blindheim er unik ikke bare på grunn av sin unge alder, hun er også den første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball. Hun ble presentert som Sotras nye trener tidligere i juni.
Lørdag fikk hun sin første kamp da 2. divisjon startet opp. Det ble fra start et tøft møte med hverdagen. Mame Mor Ndiaye satte inn 1-0 for Fram allerede etter fem minutter.
Sotra kjempet seg imidlertid inn i kampen igjen, og hadde flere muligheter før hvilen. Blindheims pauseprat så ut til å ha fungert svært godt. Da lagene kom på banen i 2. omgang tok det nemlig ikke lang tid før Blindheim og resten av Sotra-benken kunne smile bredt.
Først sørget et selvmål fra Fram-forsvarer Nicolai Bak Grassi Johannessen for 1-1 etter to minutters spill. Johannessen skulle spille tilbake til egen keeper, men brukte for mye kraft og ble i stedet målscorer.
Bare ett minutt seinere var snuoperasjonen fullført. Ole Kallevåg satte inn 2-1 og ble førstemann i Sotra til å score under Blindheims ledelse.
20 minutter før full tid satte Lars Kilen inn 3-1 for gjestene, som dermed fikk et godt resultat ut av den historiske kampen. Selv Ndiayes trøstemål til 2-3 kunne gjøre noe med smilene på Sotra-benken.

Brann-treneren om Glimt-tapet, kritikken og sesongstarten: – Vi kan ikke grave oss ned