SOGNDAL/OSLO (Eurosport.no):
– Det er en kjempesignering. Han kan bli viktig i innspurten, sier Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, om Sogndals signering av Even Hovland.
Mandag ble det klart at midtstopperen vender tilbake til norsk fotball og Sogndal på en kontrakt ut 2020.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
  • Se Sogndal – Haugesund søndag 17. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2.

– Henter ikke ham hjem for at han ikke skal spille

Sogndal-trener Eirik Bakke vil ikke forskuttere noe som helst, men 28-åringen er høyaktuell for en startplass hjemme mot Haugesund til helgen.
– Vi får se. Han får ha en god uke nå, så er vel det store muligheter for at han spiller til helgen. Vi har mange stoppere nå. Det er en god konkurransesituasjon. Det viktigste for Even er å komme inn å spille litt banespill. Så får vi se på søndag. Vi henter ikke ham hjem igjen for at han ikke skal spille, sier Bakke til Eurosport.
Med ni kamper igjen å spille er Sogndal akkurat på trygg grunn. Avstanden er fem poeng ned til Tromsø på direkte nedrykk, mens det kun er ett poeng ned til Kristiansund på kvalifiseringsplass. På plassen over hvittrøyene befinner Vålerenga seg med ett poeng mer og èn kamp mindre spilt.

– En av de beste midtstopperne i Eliteserien

Rekdal tror Hovland kan være forskjellen på ny Eliteserie-kontrakt eller ikke, om han finne tilbake til kampformen raskt. Han tror hele klubben kan få en boost av en slik signering.
– En Hovland i toppform er en av de beste midtstopperne i Eliteserien. De får fart, fysikk og rutine. Det tar litt før han kommer helt i kampform, men de får en spiller med enorm internasjonal erfaring. Det er en kjempesignering. Det øker Sogndals sjanser til å holde plassen, sier Rekdal.
Etter å ha vært kontraktsløs har Hovland trent med klubben over en lengre periode. Bakke tror Hovland er klar.
– Det er klart at han har vært i vårt system lenge nå. Jeg har trent ham bra. Det er en trygghet at han kjenner til hvordan vi spiller. Det er bare å få han inn i kamp og kamptrening. Jeg tror han er klar både i hodet og bein for at vi skal klatre oppover på tabellen, sier Bakke.
  • Se Sogndal – Haugesund søndag 17. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2. ​
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
13 TIMER SIDEN