Ada Hegerberg kom med en hel liste med kritiske punkter på hvorfor hun ønsket å gi seg på landslaget. Blant annet pekte hun på at det var i Lyon hun kunne utviklet seg som spiller og at hun manglet motivasjon for å spille med flagget på brystet.
– Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikasjon og dialog, skrev hun.

Krisemøte i Frankrike

Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
8 TIMER SIDEN
Landslagsledelsen sier at avgjørelsen kom som lyn fra klar himmel, men ønsket naturligvis å høre på begrunnelsen hennes. Toppfotballsjef Nils Johan Semb, landslagssjef Martin Sjögren og generalsekretær Pål Bjerketvedt dro ned til Frankrike for å sette seg ned og snakke med 22-åringen.
– Vi hadde behov for å møte Ada fordi vi fikk en melding om at hun ville gi seg på landslaget. Da følte vi at vi måtte høre begrunnelsen for det, og den begrunnelsen ville vi sette og ned ansikt til ansikt å høre, sier Semb.
Hun skal ikke ha stilt spesifikke krav som de kunne imøtekomme.
Landslagssjef Sjögren skjermes til en viss grad i Hegerbergs brev, til tross for at hun ikke ville bekrefte om hun hadde full tillit til ham etter EM-fiaskoen.
– Det er samtidig viktig å understreke at begrunnelsen i stor grad ligger utenfor Sjögrens treneransvar, skriver Hegerberg.

Nekter å ta det personlig

NFF innkalte til pressekonferanse i etterkant av stjernespillerens avgjørelse. Der avviste Sjögren at han tok det personlig.
– Nei, egentlig ikke. Jeg er skuffet over at Ada ikke vil være med på det norske landslaget lenger, men jeg tar det ikke personlig, sier han til Eurosport.no.
Samtidig innrømmer han at han har mislyktes som i sin rolle.
– Jeg har ansvaret for kvinnelandslaget og jobber for at vi skal gjøre dette laget så bra som mulig. På den måten kan jeg ta det i min profesjonelle rolle, så har vi mislyktes med noen ting. Absolutt. Vi vil ha med alle spillerne, men det er også opp til hver enkelt spiller å ta sitt ansvar i det hele, sier Sjögren.
Hegerberg ble for vel et år siden kåret til årets spiller i Europa. Hun er under kontrakt med franske Lyon, som i hver av de to siste sesongene har vunnet både serie, cup og mesterliga.
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
12 TIMER SIDEN