– Patrick (Berg) sa at det blir litt for mye «jærsk» på landslaget nå, lo en strålende fornøyd Marius Lode like etter at han hadde fått beskjeden om at han er tatt ut i Lars Lagerbäcks ferske landslagstropp.
For ikke bare var stopperbautaen i ekstase over å ha vunnet hele 7-0 over tabelljumbo Aalesund søndag kveld – han fikk også en svært gledelig beskjed fra den norske landslagsledelsen. Lägerback gjør plass til jærbuen i troppen til de kommende kampene, etter at Molde-stopper Stian Gregersen måtte melde forfall grunnet skade.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
2 TIMER SIDEN
Det betyr at han gjenforenes med sin gamle Bryne-kollega – og nå Borussia Dortmund-spiss – Erling Braut Haaland.
Også Sigurd Rosted (Brøndby) og Simen Juklerød (Royal Antwerpen) kommer inn for Birger Meling (Nimes) og Jonas Svensson (AZ Alkmaar) i landslagstroppen.

– En stor ære

Det var en smått forfjamset Marius Lode som trippet ut av spillertunnelen kun minutter etter at han både hadde feiret storeseiren over AaFK, samt fått den overraskende beskjeden fra landslaget.
– Det er veldig kjekt å få sjansen, og selvfølgelig en stor ære å bli tatt ut. For å være helt ærlig, så har jeg aldri tenkt skikkelig på det som noe jeg skulle få lov til å oppleve. Det er veldig gøy, jeg gleder meg veldig, sa stopperbautaen til Eurosport etter kampen.
– Et ekstra piff på en kveld som det her, det er en drøm, la han til.
Marius Lode og Patrick Berg er de to tilskuddene fra Bodø/Glimt i Lägerbacks landslagstropp. De to har nå reist sørover til Oslo for å knytte seg til resten av troppen. Landslaget gjennomførte samlingens første trening mandag på Ullevaal stadion, før de spiller vennskapskamp mot Israel på samme arena onsdag klokken 18:00.
I tillegg møter A-landslaget både Romania (søndag 15. november 20:45) og Østerrike (onsdag 18. november 20:45) i Nations League – begge disse kampene spilles borte.

Bryne-gjenforening

På landslagssamlingen blir det et gjensyn med en gammel kjenning for Marius Lode. Glimt-stopperen spilte i Bryne i fem år – fra 2012 til 2017, der han i flere sesonger var lagkamerat med nåværende Dortmund-spiss Erling Braut Haaland. Lode og Haaland forlot rogalandsklubben omtrent samtidig, ettersom stopperen meldte overgang til Bodø/Glimt 2. februar 2017 – dagen etter at Haaland ble klar for Molde.
Nå, nesten fire år senere, er duoen tilbake på samme lag. Denne gangen på A-landslaget.
– Det skal bli kjekt å møte Erling igjen, det må jeg si, sa Lode videre.
– For veien du og Haaland har hatt siden 2017 er litt av en historie?
– Det er helt rått det han får til i Dortmund der. Vi reiste sammen fra Bryne før 2017-sesongen, da Erling var 16 år gammel. Det han har holdt med er jo en helt annen idrett, sjukt å se hvordan har tatt det. Sist jeg så han var da han scoret for Molde her, så det blir kjekt å se han igjen, svarte stopperen.
Les også: Glimt i selskap med Messi og Champions League-mesterne

Stefan Johansen: – Veldig fortjent

Stefan Johansen kom som ung spiller fra Vardø til Bodø/Glimt, og har et nært forhold til både Glimt og byen Bodø. På mandagens digitale pressekonferanse fra Ullevaal stadion prøvde Norges landslagskaptein å sette ord på hva han synes om at flere Glimt-spillere har tatt steget inn på landslaget de siste månedene.
– Det er jo fantastisk gøy. Patrick (Berg) har kommet inn og tatt nivået bra, i tillegg til at Jens Petter Hauge etterhvert har dratt til en av de største klubbene i Europa. Jeg følger ekstra godt med på Bodø/Glimt, jeg skal ikke lyve om det, og jeg er utrolig imponert over de stegene Marius Lode har tatt i år, sa Johansen på spørsmål fra Eurosport.
– Det er veldig fortjent at han er tatt ut på landslaget og jeg tror han gleder seg veldig, la han til.

Utsatt gullfeiring

Stefan Johansens gamleklubb så lenge ut til å sikre seriegullet søndag kveld, ettersom både Rosenborg og Molde sjanglet i sine kamper på henholdsvis SR Bank Arena og Aker stadion. Rosenborg tapte 3-0 for Viking etter både dommerbrøler og en ordentlig keepertabbe av Andre Hansen, noe som førte til at RBK nå ikke har noen teoretisk mulighet for Eliteserie-gull i 2020.
De helgule fra Bodø hadde gullet i i sin hule hånd helt fram til Fredrik Aursnes satt inn 2-2-scoringen mot Kristiansund ett minutt før full tid på Aker stadion. Scoringen gjorde at det fortsatt er en ørliten teoretisk mulighet for at Molde kan ta igjen Bodø/Glimt – noe som tilsynelatende ikke var noen stor nedtur for landslagsklare Marius Lode.
– Så at gullølet må stå på kjøl et par uker til gjør ingenting for deg nå?
– Absolutt ikke, vi får uansett vår første kamp med over seks mål denne sesongen. Vi hadde ikke forberdt oss på gullfeiring i dag uansett, sa Lode til Eurosport.
Sett denne?

Har forberedt seg på fest med gulløl: – Regner med at 50.000-100.000 blir revet bort

Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
19 TIMER SIDEN