Det bekrefter kulturminister Abid Raja (V) overfor NTB tirsdag.
– Det vil dessverre ikke være mulig å få til en avklaring av et eventuelt unntak før Moldes kamp mot Qarabag. Jeg har derfor gitt beskjed til NFF og Molde om at en avklaring i regjering ikke vil foreligge før i slutten av neste uke, og at de må planlegge sin aktivitet ut fra dette, sier statsråden.
OBOS-ligaen
Hødd tok første stikk i kaoskamp – oppgjøret varte i tre (!) timer
EN TIME SIDEN
– Det vil si at de må planlegge for å spille kamp på nøytral grunn i henhold til Uefas bestemmelser, legger han til.
I henhold til trekningen av den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League skal Molde møte Qarabag på bortebane i Aserbajdsjan tirsdag 15. eller onsdag 16. september.
I og med at Aserbajdsjan ligger utenfor Schengen-området utløser reisen dit ti dagers karantene for Molde-spillerne etter hjemkomst til Norge. I denne perioden kan det verken trenes eller spilles kamper. I så fall må klubben få utsatt to seriekamper.
Derfor må kampen etter alt å dømme spilles på nøytral grunn.

Polen neste?

Det bekrefter også NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor NTB.
– Skal en følge de bestemmelsene som er lagt til grunn av Uefa, må kampen flyttes til et annet sted, sier han.
Både Det europeiske fotballforbundet, Norges Fotballforbund og Qarabag har vært involvert i diskusjonene som den siste tiden har pågått i saken.
UEFA har inngått avtaler med landene Polen, Kypros, Hellas og Ungarn med tanke på gjennomføring av kamper som må spilles på nøytral grunn. Alt tyder på at Molde-kampen går i et av disse.
– Første fase nå er å se på de fire landene. Samtidig er det hjemmelaget Qarabag som skal lede an i prosessen, sier NFF-direktør Fisketjønn.
UEFAs reglement sier at det er hjemmelagets ansvar å finne en ny bane om reiserestriksjoner fra bortelagets land hindrer det i å spille. UEFA kan selv også ta siste ord og bestemme hvor kampen skal spilles.

– Har tro på å få ordnet det

– Vi respekterer jo den avgjørelsen, samtidig som vi ikke liker den, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport.no om at laget ikke får karanteneunntak.
Han forteller at Molde var innstilt på å spille kampen mot Qarabag i Baku. Nå vil klubben gå i dialog med NFF og UEFA om gjennomføring av kampen på nøytral grunn.
Direktøren har tidligere fortalt NTB hvordan det har vært krevende å vente på et svar. Det er mye logistikk som skal sjongleres med tanke på fly, hotell og andre ting i forbindelse med en reise.
– Vi må jobbe veldig fort, sier Stavrum og legger til:
– Vi har god tro på å få ordnet det.
Også han nevner Ungarn som et alternativ, uten at noe er spikret på noen måte ennå.

Må i karantene

Dersom kampen skulle ende opp med å bli spilt eksempelvis i Ungarn, vil også det utløse karantene for Molde-spillerne ved hjemkomst. Samtidig vil karanteneopplegget være forenklet, all den tid Ungarn ligger innenfor Schengen.
I praksis vil det si at Molde-spillerne må avlegge to virustester med fem dagers mellomrom etter hjemkomst til Norge. Forutsatt at den første er negativ, kan laget trene og spille kamper i påvente av den neste. På fritiden må imidlertid spillerne være i karantene.
Molde er oppsatt med Eliteserie-kamper mot Vålerenga på bortebane 19. september og Sandefjord på hjemmebane 26. september. Disse kampene ville ha måtte bli flyttet dersom laget skulle reist til Aserbajdsjan uten noen form for unntak ved hjemkomst.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

VIF-profilen tok prat med sjefen etter overgangsforvirring: – Skal ringe ham igjen

Kan gjelde RBK også

Om Rosenborg slår Ventspils i Europa League-kvaliken, kan de også møte motstand fra utenfor Schengen-området.
NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, har fortalt Eurosport hvordan NFF har jobbet for at klubbene skulle kunne få unntak fra karantenereglene. Torsdag forrige uke sendte de en forespørsel til statsministerens kontor for å fremskynde prosessen.
Men det ble altså ikke mulig å få til en avklaring før kampen mot Qarabag.
(©NTB/Eurosport.no)
OBOS-ligaen
Blir meldt klar for Eliteserie-klubb – dette svarer spissen
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Snø-kaos: Her må dommeren sende lagene i garderoben
3 TIMER SIDEN