Reddet Spurs like før slutt

Publisert 11/12/2018 klokken 22:59 GMT+1

Tottenham var fem minutter fra Champions League-exit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

Lucas Moura

London-klubben slapp inn et tidlig mål på Camp Nou da Ousmane Dembélé allerede i det 7. minutt viste fart, muskler og målteft på en kontring og skjøt hjemmelaget i ledelse.
Få minutter senere fikk Tottenham hjelp fra tabelljumbo PSV Eindhoven, da Hivring Lozano scoret ledermålet borte mot Inter i Milano. Helt til det siste kvarteret lå det an til at Totttenham kunne gå videre selv med tap.
Laget trengte nemlig bare å matche Inters resultat, og italienerne var på vei mot et sjokktap foran egne fans.

Pepret

Inter dominerte stort og pepret gjestenes mål med avslutninger, men kvarteret før full tid sto det fortsatt 0-1. Da viste mannskapet til Luciano Spalletti igjen sin spurtstyrke. 10 av lagets 27 seriemål denne sesongen har kommet det siste kvarteret, og akkurat i det 75. minutt fant storscorer og kaptein Mauro Icardi tiden moden til å krone sin 200. Inter-kamp med en svært viktig scoring.
Matteo Politano sto for innlegget fra høyre, og ved lenste stolpe fikk Icardi hodet på ballen og styrte den forbi keeper Jeroen Zoet.
Nyheten om utligningen gjorde at det som allerede var en kraftig Tottenham-offensiv i Barcelona ble enda mer intens og desperat.
Son Heung-min, Christian Eriksen og Harry Kane hadde satt Barcelona-keeper Jasper Cillessen på prøver tidligere i annen omgang, men rett etter utligningen i Milano viste han virkelig klasse da innbytter Lucas Moura nikket hardt og presist fra kort hold.

Etterlengtet

Tiden var i ferd med å renne ut for Mauricio Pochettinos menn, men så regisserte Eriksen et nytt angrep, Kane stormet fram på venstresiden i feltet og la inn. Foran mål hadde Lucas times løpet sitt perfekt, og denne gang hadde ikke Cillessen noe svar.
Dramatikken var ikke over. Et vinnermål for Inter ville ødelagt dagen for Tottenham, men det kom aldri. Barcelona hadde også sine sjanser til å vinne kampen, og Philippe Coutinho hadde blant annet et stolpetreff i hver omgang.
Mauricio Pochettinos menn kunne til slutt juble for avansement fra en vanskelig gruppe, og det etter å ha tatt bare ett poeng på sine tre første kamper. Inter må nøye seg med Europa League på nyåret.