Dagen etter at Norge tapte skjebnekampen mot Serbia og samtidig måtte se at EM-drømmen ble knust, er det mange som spekulerer i hva som kunne vært gjort annerledes.
Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, mener først og fremst at Norge ble utspilt av et bedre lag.
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
EN TIME SIDEN
Samtidig tror han at laget hadde vært tjent med å bytte formasjon.
– Det er jævlig lett å være etterpåklok, men det han først og fremst kanskje burde gjort, er vel en eller annen form for formasjonsendring, for de slet så vanvittig i midtbaneleddet. Han måtte nok dessverre ha ofret en spiss og spilt 4-5-1, sier Jonsson.

Merkelig bytte

Mange var spente på om landslagsdebutant og Milan-spiller Jens Petter Hauge kom til å få sin debut.
Etter hvert som man så hvordan kampen ble, kunne man vurdert å ta Hauge inn, mener Jonsson, som er klar på at han synes det var merkelig at Morten Thorsby ble valgt forran 20-åringen.
– Ja, det kunne man gjort. Om det hadde forvandlet kampbilde? Nei, glem det. Men det var vel mer naturlig å slenge inn Hauge enn Thorsby, det må jeg si. Akkurat dèt byttet var merkelig. Det var det rareste byttet, at han slengte inn han, synes Jonsson.

Norge - Serbia.

Foto: Getty Images

Feil valg

Det ble en tøff kamp fra start for de elleve utvalgte, og det var tydelig at Norge møtte sterk motstand på måten kampen utviklet seg.
I ettertid er det lett å spørre seg om laguttaket var riktig, og om ting kunne sett annerledes ut med andre spillere på banen.
– Det jeg hadde ønsket var Mathias Normann fra start, for han har vært så god. Det innrømmet vel Lägerback etterpå også, at det var et feil valg av han, sier den svenske eksperten.
Mot slutten av kampen klarte Norge å redusere til 1-1 ved nevnte innbytter Normann, og sikret dermed ekstraomganger, men også da ble Serbia for sterke.
– Norge blir utspilt. De kommer ikke opp i duellene, de er på etterskudd hele tiden og de møter et lag som er mye bedre. Det er ikke at de ikke vil eller at de ikke har energi, det er bare at de møter et lag som er mye bedre og da ser det helt plutselig tafatt ut, men det er Serbias fortjeneste at det blir tafatt.

Heite overgangsjokere, wildcard-laget som er fasit og RBK-fristelser

OBOS-ligaen
Hevder han ble bitt underveis i kampen – keeperen nekter
3 TIMER SIDEN
Fotball
Se situasjonen hvor Olufsen mener han ble bitt
3 TIMER SIDEN