Avisen skriver at et møte mellom de norske spissene og trenerduoen Lagerbäck og Per Joar Hansen ledet til et improvisert allmøte med spillertroppen dagen før Nations League-kampen mot Nord-Irland i forrige uke.
Der skal Sørloth ha diskutert høylytt med landslagssjefen fordi han var kritisk til Norges spillestil og tilnærmingen til EM-skjebnekampen mot Serbia uken før. Den tapte Norge 1-2.
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
EN TIME SIDEN
De to skal angivelig ha diskutert i et tosifret antall minutter før Lagerbäck og Hansen forlot rommet og lot spillerne diskutere seg imellom. Senere ble trenerne hentet inn igjen, og da fortsatte angivelig den opphetede krangelen mellom Sørloth og Lagerbäck.
Denne krangelen har skapt reaksjoner i Fotball-Norge.

– Trakk fram Kypros-missen

Fire kilder VG har snakket med, sier at Lagerbäck da trakk fram en Sørloth-flause fra 2018.
– Hvordan våger du, som bommet på åpent mål mot Kypros for to år siden, å si noe? spurte Lagerbäck ifølge kildene.
Også TV 2 har omtalt spenningene internt i det norske landslaget. Lagkaptein Stefan Johansen skal ha vært nødt til å bryte inn for å roe ned den fastlåste konflikten mellom Sørloth og Lagerbäck.
Han skal også ha deltatt i et forsoningsmøte mellom Leipzig-proffen og trenerne senere samme kveld.
Saken fortsetter under videoen.

Horneland i Bergen, irriterte Glimt-fans og VIF-sølv

– Det går ikke

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson reagerer på måten Lagerbäck skal ha hentet frem Sørloths bom mot Kypros.
– Det går ikke. Det er barnehagementalitet og viser at man mangler argumenter. Det er en hersketeknikk man ikke kan bruke som leder.
Jonsson har selv vært sportsdirektør i Fredrikstad. Han mener takhøyden i slike diskusjoner er svært høy, men at det går en grense.
– Disse personene er vinnerskaller fra det ene til det andre. Det er derfor de har nådd så langt de har nådd. Meningsutveksling for utvikling er bra, men man må aldri bli usakelig. Det ble det her, sier Jonsson.
Det har allerede vært snakk om Lagerbäcks stilling som landslagssjef etter omspillstapet mot Serbia. Eurosports fotballekspert tror ikke det blir noe enklere nå.
– Man blir enda mer resultatavhengig på en måte. Når sånne ting skjer, blir man fullstendig avhengig av resultater. Sånne ting kan gjøre at man mister autoriteten inn mot gruppen.
Jonsson mener imidlertid den angivelige krangelen ikke burde vært lekket til pressen.
– Det er ikke bra. Samtidig så er det slik at når det har kommet ut i en hel gruppe, spres det veldig lett ut. Det er ikke noe sjokkerende, men bra er det ikke.

Høy temperatur

Allerede i helgen kom det fram opplysninger om at Sørloth skal ha blitt irettesatt av Lagerbäck-assistent Per Joar Hansen med beskjeden «ett ord til, så er det rett ut!». Hansen sa da følgende om VGs opplysninger om lagmøtet:
– Det var høy temperatur. Og det er bra, så lenge det ikke går over til feber. Vi skal ha det høyt under taket, for vi opererer på det aller høyeste nivået, og det handler til syvende og sist om å vinne. Da er det naturlig at det er utrolig mye følelser.
Norges Fotballforbund er ordknapp om den angivelig ampre stemningen på lagmøtet.
– Det er ikke unaturlig at det i en prestasjonsgruppe er sterke følelser i sving etter en slik skuffelse som tapet mot Serbia var. Det vitner om et sterkt engasjement. Utover det har vi ingen kommentar til dette, uttaler generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF til TV 2.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Lars Lagerbäck. Han har ikke besvart våre henvendelser.
– Skal gi lyd fra oss når vi har noe å melde, sier landslagets pressesjef, Svein Graff, til Eurosport.no.
(©NTB/Eurosport.no)
Sett denne?

– Han kommer aldri inn på stadion i min levetid i klubben

Eliteserien
Krever gressbytte for å bli værende: – Klubben må legge til rette for spillerne
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: KFUM Oslo videre i høydramatisk Eliteserie-kvalik
12 TIMER SIDEN