Scanpix

Reagerer på Edvartsen-sparking: – Da må heller andre se seg om etter ny jobb

Elden reagerer på Edvartsen-sparking – uenige om mystiske e-poster

12/09/2017 15:36Oppdatert 12/09/2017 18:54

Svein-Erik Edvartsen er ferdig i jobben som seksjonsleder i Norges Fotballforbund. Nå kan striden ende opp i retten.

NFF: – Elden forsøker å flytte fokus

– Hvis Graff har uttalt seg slik, ser jeg frem til å høre han føre bevis med strafferettslig beviskrav for sin uforbeholdne injurie, men det får eventuelt bli en egen rettslig prosess, sier Elden til VG.

Etter striden i vår der partene signerte en avtale har Edvartsen rett på å få utbetalt lønn ut 2018 istedenfor ikke å dømme fotballkamper. Det bekrefter advokaten. Han mener det det er en usaklig oppsigelse av Edvartsen.

– Når arbeidsgiver ikke har eller påberoper noe saklig grunnlag for å avslutte arbeidsforholdet, holder det ikke at det går i vranglås. Da må heller andre se seg om etter ny jobb, eller begge gå til coach for å samarbeide, skriver Elden i en SMS til Eurosport.no.

Norges Fotballforbund mener at Eldens uttalelser er et forsøk på å fjerne fokus fra saken.

– Vi er forberedt på at Elden forsøker å flytte fokus bort fra hva denne saken handler om, og har ikke behov for å kommentere hans vurderinger, skriver Graff i en tekstmelding til Eurosport.

– Jeg er spent på hva Graff mener saken handler om dersom han ikke mener den gjelder avslutning av arbeidsforhold. Både Edvartsen og jeg lurer på hva som egentlig ligger under, parerer Elden.

Elden mener NFF har henvist til e-poster

NFF har også gjort undersøkelser i forbindelse med flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og innad i NFF har man etterforsket om Edvartsen har sendt disse selv.

– Brevet kom i posten i dag, om avslutning av arbeidsforhold, forteller Edvartsens advokat.

– Jeg sier i tillegg at det er helt irrelevant som grunnlag for avslutning av et arbeidsforhold, fortsetter han.

– Hvordan har kommunikasjonen mellom deg/Edvartsen og NFF vært den siste uken?

– Ingen kommunikasjon utover det lovbestemte diskusjonsmøtet fredag der Edvartsen gjorde det klart at han ikke aktet å slutte. Han har ellers vært i normal jobb den siste uken, fortsetter Elden til Eurosport.no.

I konflikt med dommersjefen

Konflikten mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge fikk enorm oppmerksomhet i vår. Det endte med en beslutning om at Edvartsen ikke skulle dømme denne sesongen, men han ble kompensert for tapte inntekter.

Det dukket opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

Tirsdag ble det klart at Edvartsen har fått sparken fra sin stilling som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF og at han heller ikke er aktuell som dommer 2018.

(Eurosport.no/NTB)

0
0