STORO (Eurosport.no):
I Belgia har politiet slått til mot flere av landets største fotballklubber. Blant de pågrepne personene er tidligere Anderlecht-styreleder Herman Van Holsbeeck, nåværende Brugge-trener Ivan leko og fotballdommerne Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølge avisen Le Soir.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Også den kjente fotballagenten og tidligere sportssjef i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert. Ifølge avisen De Standaard er Bayat hovedmålet for politioperasjonen sammen med en annen agent og klubber de har gjort forretninger med.
Bayat var blant annet involvert i Brugges kjøp av Krépin Diatta fra Sarpsborg tidligere i år.
(Se intervjuet med Rosted her! Saken fortsetter under):

Rosted: – Kaos

Lokalene til Anderlecht, Brugge og Standard Liege og seks andre klubber skal ha blitt gjennomsøkt av politiet. Listen omfatter også Sander Berges klubb Genk og Sigurd Rosteds klubb Gent.
Rosted er for tiden på landslagssamling i Norge, men har naturligvis fått med seg det som skjer.
– Det hadde vært kaos om jeg hadde vært hjemme nå, så det er bra jeg er her sånn at man slipper både óg i Belgia, sier Rosted til Eurosport.no.
– Hvordan er det å se det utenfra?
– Det ser ut som det er kaos. Man hører mye rart. Jeg vet ikke hva jeg skal si og mene om det. Jeg har ikke fått med meg noe som helst med det med kampfiksingen, men man merker at dommerne er dårlige og sånt. Men det har de sagt hele tiden, så det er ikke noe man tror at det kampfiksing, sier Rosted, som legger til at han er overrasket over det som skjer.
Anderlecht lagt ut følgende melding:
– Det nasjonale politiet har i dag gjennomført et søk hos RSC Anderlecht. Klubben samarbeider fullt ut (med politiet) og har ingen ytterligere kommentarer, skriver Anderlecht på sitt nettsted.
– Club Brugge er samarbeidsvillig og har ingenting å skjule, sier klubbleder Bart Verhaeghe i Brugge til belgiske VTM, ifølge NRK.

57 raid

Myndighetene i landet opplyser at det onsdag ettermiddag pågår 57 razziaer i sju europeiske land, ifølge nyhetsbyrået AP. 44 av disse finner sted i Belgia, mens de andre aksjonene skjer i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.
– Et stort antall personer er blitt pågrepet og tatt inn til grundige avhør, uttaler påtalemyndigheten i Belgia, ifølge AFP.
Videre uttalte påtalemyndigheten at listen over mistenkte omfatter styremedlemmer i klubber, dommere, en tidligere advokat, et regnskapsfirma, gullsmedforretninger, trenere, journalister og mulige samarbeidspartnere.

Hvitvasking og kampfiksing

Onsdagens politiaksjon skjer ifølge De Standaard som en del av en større etterforskning av «økonomisk svindel og hvitvasking av penger i fotballverdenen».
Påtalemyndigheten i Belgia hevder å ha samlet bevis over et års tid som beviser at agenter har gjennomført mistenkelige pengeoverføringer. Det er også indikasjoner på manipulering av kamper, opplyses det.
Belgias justisminister Koen Geens har kommentert politiaksjonene via Twitter :
– Kampfiksing undergraver sportens integritet. Vi arbeider for en rettferdig sport.
(©NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40