Fotball

RBK og Brann blant de som engasjerer seg i «Blackout Tuesday»: – Vi har en viktig stemme å bruke

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

blackouttuesday

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
02/06/2020 på 16:39 | Oppdatert 02/06/2020 på 18:47

Både klubber og profiler i norsk fotball har vist sin støtte til kampanjen som dominerer sosiale medier.

Man ser bildene overalt i sosiale medier. Sorte, tomme bilder. Noen merket #BlackoutTuesday, andre #BlackLivesMatter.

Bakgrunnen for dette er «Blackout Tuesday», en aksjon hvor både kjendiser, merkevarer og selskaper har blitt oppfordret til å ikke legge ut innhold på sosiale medier i løpet av tirsdag 2. juni.

Fotball

King ett mål unna sjelden Bournemouth-bragd

FOR 2 TIMAR SIDAN

Aksjonen ble til i kjølvannet av George Floyds bortgang. Floyd døde av skadene han fikk etter å ha blitt brutalt behandlet av fire amerikanske politibetjenter den 25. mai. Hendelsen har forårsaket store protester over hele USA, hvor folk også demonstrerer mot politiets generelle behandling av afroamerikanere.

Aksjonen har spredt seg over hele verden, også til Norge. Tirsdag formiddag kunne man se bildene dukke opp også blant flere klubber og profiler i norsk fotball. Både Rosenborg og Brann viste sin støtte på bildetjenesten Instagram:

– Vi bryr oss, og vi har en stemme som er viktig å bruke. Det handler om å vise solidaritet. Det er en enkel kampanje å støtte, og et aktuelt tema, sier markeds- og kommunikasjonsleder i Brann, Therese Andvik Rygg, til Eurosport.

– Samfunnsengasjement er en av hovedverdiene i Rosenborg. Når en sånn hendelse skjer, som opptar hele verden, synes vi det er viktig å markere det. Vi ønsker å vise vår støtte, selv om vi er langt unna det som skjer, sier Jørgen Stenseth, mediesjef og samfunnskontakt i Rosenborg

– Hva håper dere som klubber at kampanjen kan bidra til?

– For oss som klubb viktig å markere vår støtte, og vi håper at kampanjen vil sette søkelys på noe alle er opptatt av. Det er viktig å markere at vi står bak dette budskapet, sier Stenseth.

– Det handler om «Black Lives Matter». Selv om vi opplever veldig lite rasisme i vår egen hverdag, ønsker vi å vise at vi bryr oss, sier Andvik Rygg.

Også på Twitter har flere norske klubber erklært sin støtte til kampanjen:

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

01:17:50

Fotball

Fotballpresident Svendsen tar selvkritikk etter «Josimar-saken»

FOR 14 TIMAR SIDAN
Fotball

Drømmedebut for Gamsten

FOR 14 TIMAR SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen