Man ser bildene overalt i sosiale medier. Sorte, tomme bilder. Noen merket #BlackoutTuesday, andre #BlackLivesMatter.
Bakgrunnen for dette er «Blackout Tuesday», en aksjon hvor både kjendiser, merkevarer og selskaper har blitt oppfordret til å ikke legge ut innhold på sosiale medier i løpet av tirsdag 2. juni.
Aksjonen ble til i kjølvannet av George Floyds bortgang. Floyd døde av skadene han fikk etter å ha blitt brutalt behandlet av fire amerikanske politibetjenter den 25. mai. Hendelsen har forårsaket store protester over hele USA, hvor folk også demonstrerer mot politiets generelle behandling av afroamerikanere.
Fotball
Solbakken invitert til Wenger-møte – skal diskutere omstridte VM-planer
27 MINUTTER SIDEN
Aksjonen har spredt seg over hele verden, også til Norge. Tirsdag formiddag kunne man se bildene dukke opp også blant flere klubber og profiler i norsk fotball. Både Rosenborg og Brann viste sin støtte på bildetjenesten Instagram:
– Vi bryr oss, og vi har en stemme som er viktig å bruke. Det handler om å vise solidaritet. Det er en enkel kampanje å støtte, og et aktuelt tema, sier markeds- og kommunikasjonsleder i Brann, Therese Andvik Rygg, til Eurosport.
– Samfunnsengasjement er en av hovedverdiene i Rosenborg. Når en sånn hendelse skjer, som opptar hele verden, synes vi det er viktig å markere det. Vi ønsker å vise vår støtte, selv om vi er langt unna det som skjer, sier Jørgen Stenseth, mediesjef og samfunnskontakt i Rosenborg
– Hva håper dere som klubber at kampanjen kan bidra til?
– For oss som klubb viktig å markere vår støtte, og vi håper at kampanjen vil sette søkelys på noe alle er opptatt av. Det er viktig å markere at vi står bak dette budskapet, sier Stenseth.
– Det handler om «Black Lives Matter». Selv om vi opplever veldig lite rasisme i vår egen hverdag, ønsker vi å vise at vi bryr oss, sier Andvik Rygg.
Også på Twitter har flere norske klubber erklært sin støtte til kampanjen:

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
13 TIMER SIDEN