67-åringen er dermed klar for sin andre periode i Serie A-klubben. Han trente Roma mellom september 2009 og februar 2011. Med John Arne Riise på laget var han svært nær å gjøre hovedstadslaget til seriemester i 2010.
– Jeg er glad for å komme hjem igjen. Når Roma ringer, er det umulig å si nei, sier Ranieri til klubbens nettsted.
Ranieri er en skikkelig trenernomade. Han har vært innom en rekke klubber, men den sensasjonelle Premier League-tittelen med Leicester vil for alltid være høydepunktet i italienerens karriere. Forrige uke fikk han fyken i Fulham etter bare fire måneder i managerstolen.
Eliteserien
Snakket på seg gult kort: – Flau over sin egen feil
3 MINUTTER SIDEN

Ydmyket

I Roma tar Ranieri over etter Eusebio Di Francesco, som torsdag fikk sparken etter Champions League-exiten for Porto i åttedelsfinalen. Nedturen kom på toppen av flere ydmykende tap den siste tiden.
Forrige helg ble det et ydmykende 0-3-tap mot byrival Lazio. Ydmykende var også 1-7-tapet mot Fiorentina i den italienske cupen i slutten av januar.
Roma henger fortsatt med i kampen om å bli blant Serie As fire beste lag. Laget er nummer fem på tabellen og har kun tre poeng opp til firer Inter på den siste plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Rydder opp

Fredag ble det også kjent at Monchi er ferdig som Romas sportsdirektør. Spanjolen ble hentet til klubben i 2017.
– Jeg vil takke klubbpresident James Pallotta, ledelsen, støtteapparatet, spillerne og fansen for støtten under min tid i klubben. Jeg ønsker Roma all suksess i framtiden, sier Monchi.
Før oppholdet i Roma var han sportsdirektør i Sevilla i hele 17 år. Monchi har en stund blitt koblet til Arsenal, som har Unai Emery som hovedtrener. Emery tok Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2017.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Tror nesten ikke sine egne øyne når de ser Brann-keeperens tabbe
16 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Etterlyser rødt kort: – Utsetter motspiller for fare i aller høyeste grad
41 MINUTTER SIDEN