Fjorårets EM-semifinalist er fortsatt ubeseiret, men likevel i poengnød. Søndagens uavgjort var Wales' femte på rad i jakten på en plass i neste års VM i Russland.
Med seier ville det kun vært to poeng opp til tabelltoppen i gruppe D, men waliserne må i stedet konstatere at det nå er fire poeng opp til Serbia og toer Irland med fire kamper igjen.
Ramsey ga Wales ledelsen med en «Panenka-aktig» straffe etter 35 minutter. Arsenal-profilen lobbet ballen i mål, og det gjorde han på den samme banen Antonín Panenka 41 år tidligere avgjorde EM-finalen med sin berømte straffevariant. Tsjekkoslovakia slo Vest-Tyskland 5-3 i straffesparkkonkurransen.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
8 TIMER SIDEN
Wales fikk muligheten fra ellevemeteren da dommeren dømte en noe billig straffe for holding i Sam Vokes' trøye.
I annen omgang presset Serbia på for utligning, og til slutt lyktes det for hjemmelaget. Etter 73 minutter gjorde Aleksandar Mitrovic 1-1. Newcastle-spissen scoret også da lagene oppnådde samme resultat i Cardiff tidligere i kvalifiseringen.
Wales måtte søndag klare seg uten Real Madrid-stjernen Gareth Bale.

Berget irsk poeng

Tidligere søndag var Irland på god vei mot sitt første tap i VM-kvalifiseringen, men fem minutter før slutt reddet Jonathan Walters 1-1 hjemme mot Østerrike.
Martin Hinteregger hamret Østerrike i ledelsen etter en halvtimes spill i Dublin. Scoringen kom etter et hjørnespark.
Gjestene var svært nær å doble til 2-0 i sluttminuttene, men West Ham-keeper Darren Randolph vartet opp med en kanonredning. Like etter var Walters treffsikker og satte inn utligningen med et hardt skudd.

Annullert

Stoke-angriperen har gjort fem av Irlands sju siste kvalifiseringsmål på hjemmebane. Walters er med andre ord en mann å regne med i egen storstue.
Irene trodde de hadde tatt alle poengene da Shane Duffy kjempet ballen over målstreken, men dommeren annullerte scoringen.
Poengtapet kan koste Østerrike dyrt. Laget trengte en seier for å melde seg på i toppen. Østerrikerne ligger på fjerdeplass med åtte poeng. Wales har like mange poeng på plassen foran.
Det endte 2-2 mellom Moldova og Georgia. Sistnevnte lå under med to mål til pause, men slo tilbake i annen omgang. Begge er sjanseløse i jakten om en VM-billett.
(NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
13 TIMER SIDEN