Raknet etter Ødegaard-magi

Oppdatert 01/09/2017 klokken 21:08 GMT+2

18-åringen herjet fra start og bidro til tomålsledelse før 40 spilte minutter. Men så raknet det for U21-Norge.

Martin Ødegaard herjet mot Kosovo

Kosovo U21-Norge U21 2-2:
Norge U21 jaktet revansje og viktige poeng i møtet med Kosovo U21 fredag kveld, i drømmen om EM-kvalifisering.
U21-landslaget fikk en drømmestart på kampen etter Martin Ødegaard-magi og tomålsledelse før 40 spilte minutter. Ledelsen raknet derimot på få minutter, og etter to kjappe mål stod det 2-2 til pause.
Men håpet om viktige tre poeng i drømmen om EM-spill i 2019, ble knust med tre minutter igjen av kampen.

Etter å ha blitt fratatt 5-0-seieren mot Kosovo i juni grunnet spill av Kristoffer Ajer, som skulle ha stått over kampen grunnet utvisning, hadde Norge alt å revansjere i lagenes andre møte i EM-kvalifiseringen til EM 2019.
U21-landslaget fikk en drømmestart på kampen, og allerede før femte spilte minutter på Olympic Stadium Adem Jashari, ledet nordmennene 1-0 etter et mønsterangrep initiert av Martin Ødegaard.
Etter å ha vunnet ballen tilbake høyt i angrep, fant 18-åringen Morten Thorsby som lot Henrik Bjørdal sende laget i ledelsen.
Heerenveen-spilleren viste mer magi da han slo til med en frisparkperle som satte keeper Visar Bekaj ute av spill da han skrudde ballen inn mellom nettmaskene.
Ledelsen varte derimot ikke lenge, og på kun to minutter snudde kosovoerne kampen og utlignet til 2-2 like før pause, etter at det norske forsvaret raknet.

Veien videre vanskelig

U21-landslaget klarte ikke å riste av seg utligningen etter pause. Ødegaard fikk muligheten til å vise frem mer magi ved to nye frispark, men begge endte i Kosovos mur.
Med tre minutter igjen av ordinær tid, ble Norges unggutters seiershåp punktert, da Kosovos Enis Bytyqi kjempet ballen i mål og sikret Kosovo seier og nye tre poeng i møtet med Norge.
U21-Norges tap mot Kosovo gjør at Norge fortsatt ligger nederst med 0 poeng i deres EM-kvalifiseringsgruppe, og Kosovo U21 har seks poeng etter to kamper mot Norge. Noe som gjør veien til EM i 2019 vanskelig for Norges U21-landslag.
Slik startet lagene:
Kosovo U21: Bekaj - Kabashi, Voca, Ismajli, Mema - Krasniqi, Maloku, Hasani - Jashari - Bytyqi, Gashi
Norge U21: Rossbach - Ryerson, Pallesen Knudsen, Hanche-Olsen, Reitan - Thorsby, Jenssen, Fossum, Bjørdal - Ødegaard, Risa