Åge Hareides menn la ut en video av jubelropet på Twitter, og det har ført til kritikk fra flere hold, blant annet Everyday Sexism Project. Torsdag var ropet på dagsorden for Danmarks fotballforbunds etiske råd.
Det etiske rådet valgte verken å godkjenne eller fordømme spillernes rop, men ber dem i en uttalelse om å tenke seg godt om.
– Vi har konstatert at noen følte seg støtt. Derfor henstiller vi om at spillerne på landslaget er oppmerksomme på sine egne etiske spilleregler for deltakelse på landslaget, skriver rådet.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
3 TIMER SIDEN

Forbilder

– Dette gjelder ikke minst deres rolle som forbilder for barn og unge. Vi håper alle i fotballen er oppmerksomme på de etiske prinsipper i DBUs oppførselsreglement.
Rådets formann Per Larsen synes spillerne bør drøfte emnet.
– Vi har ikke tatt stilling til om det skal være «lovlig» eller «ulovlig» å si det, men spillerne har selv formulert et sett regler for oppførsel på landslaget, og vi synes det vil være på sin plass å diskutere dette.

– Helt greit

Det danske kvinnelandslagets Sanne Troelsgaard er ikke blant dem som følte seg støtt av mennenes rop. Hun synes det er en overreaksjon når ropet havner på det etiske rådets bord.
– Det ville vært fett om vi ropte noe lignende, men det gjør vi ikke. Vi er ganske kjedelige slik. Kanskje lar vi oss inspirere av deres rop og finner på noe tilsvarende, sier EM-sølvvinneren til Ritzau.
– De ville feire en kollektiv seier, og så ropte de det. Det er helt i orden og ingen ting jeg blir støtt av. For øvrig er fotball en sport hvor man roper mye rart i kampens hete, og hvis jeg skulle stilles til ansvar for alt jeg lirer av meg så ville jeg fått trøbbel etter hver omgang.
Videoen ble lagt ut av blant andre Mathias Zanka Jørgensen. Se den her:
(©NTB/Eurosport.no)
UEFA Nations League
Solbakken har ikke tatt keeperavgjørelse – frykter Serbia-trio
5 TIMER SIDEN
Fotball
Håper å få med stjernespissen i nøkkeloppgjøret mot Norge
6 TIMER SIDEN