OSLO/ULLEVAAL (Eurosport.no): Tirsdag tok landslagssjef Lars Lagerbäck ut sin tropp til privatlandskampene mot Australia og Albania, som går i slutten av mars. Til tross for at Håvard Nordtveit ikke har hatt spilletid i Hoffenheim siden begynnelsen av desember i fjor, sto han på listen over de 24 spillerne. Den etter hvert rutinerte landslagsspilleren får likevel en advarsel av Lagerbäck.
– Situasjonen hans er ikke bra. Det er et spørsmålstegn ved om han skal være med. Dette er en vurdering med tanke på konkurransesituasjonen hans og de egenskapene han har, sier han til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
Godt med spilletid for Lagerbäcks menn
20/03/2017 PÅ 09:30
– Hvis ikke noe skjer nå, håper jeg at han kan komme til et miljø der han får spille, advarer landslagssjefen.

– Viktig spiller

Nordtveit gikk til Hoffenheim i fjor sommer, etter å ha spilt en sesong for West Ham i Premier League. Før han gikk til West Ham var han nærmest fast inventar en lang periode for Borussia Mönchengladbach. Det er en CV Lagerbäck setter pris på.
– Han har mye erfaring. Han gjorde det veldig bra i Tyskland sist, og spilte en del da han var i West Ham. Vi får se hva det innebærer for ham og om han da blir med i juni.
Landslagssjefen er imidlertid klar på hva som kreves for at midtbanespilleren skal beholde landslagsplassen.
– Får han litt spilletid i vår, bedømmer jeg han som en viktig spiller for landslaget. Derfor vil jeg gjerne ha han med, sier Lagerbäck.

Tatt ut for å testes

Svensken påpeker at det er slik det er i fotball - at man kan være i en bra liga og et bra lag, men så bli satt ut. Grunnen til at Nordtveit er tatt ut denne gangen, er for å teste formen hans.
– Han har trent bra, så det blir spennende å se hva han leverer uten å ha hatt spilletid siden jul. Vi får teste det og så se hva som skjer fram til juni, sier Lagerbäck.
De øvrige spillerne som ble tatt ut til troppen er disse:
Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust - Tore Reginiussen, Håvard Nortveit, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling, Omar Elabdellaoue, Martin Liinnes - Moi Elyounoussi, Martin Ødegaard, Haitam Aleesami, Mats Møller Dæhli, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen, Iver Fossum - Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34