Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordtveits landslagsplass henger i en tynn tråd: – Et spørsmålstegn ved om han skal være med

Oppdatert 13/03/2018 klokken 16:41 GMT+1

Lars Lagerbäck mener Håvard Nordtveit må spille noen kamper, eller «skifte miljø», for å beholde plassen på landslaget.

Håvard Nordtveit

Foto: Scanpix

OSLO/ULLEVAAL (Eurosport.no): Tirsdag tok landslagssjef Lars Lagerbäck ut sin tropp til privatlandskampene mot Australia og Albania, som går i slutten av mars. Til tross for at Håvard Nordtveit ikke har hatt spilletid i Hoffenheim siden begynnelsen av desember i fjor, sto han på listen over de 24 spillerne. Den etter hvert rutinerte landslagsspilleren får likevel en advarsel av Lagerbäck.
– Situasjonen hans er ikke bra. Det er et spørsmålstegn ved om han skal være med. Dette er en vurdering med tanke på konkurransesituasjonen hans og de egenskapene han har, sier han til Eurosport.no.
– Hvis ikke noe skjer nå, håper jeg at han kan komme til et miljø der han får spille, advarer landslagssjefen.

– Viktig spiller

Nordtveit gikk til Hoffenheim i fjor sommer, etter å ha spilt en sesong for West Ham i Premier League. Før han gikk til West Ham var han nærmest fast inventar en lang periode for Borussia Mönchengladbach. Det er en CV Lagerbäck setter pris på.
– Han har mye erfaring. Han gjorde det veldig bra i Tyskland sist, og spilte en del da han var i West Ham. Vi får se hva det innebærer for ham og om han da blir med i juni.
Landslagssjefen er imidlertid klar på hva som kreves for at midtbanespilleren skal beholde landslagsplassen.
– Får han litt spilletid i vår, bedømmer jeg han som en viktig spiller for landslaget. Derfor vil jeg gjerne ha han med, sier Lagerbäck.

Tatt ut for å testes

Svensken påpeker at det er slik det er i fotball - at man kan være i en bra liga og et bra lag, men så bli satt ut. Grunnen til at Nordtveit er tatt ut denne gangen, er for å teste formen hans.
– Han har trent bra, så det blir spennende å se hva han leverer uten å ha hatt spilletid siden jul. Vi får teste det og så se hva som skjer fram til juni, sier Lagerbäck.
De øvrige spillerne som ble tatt ut til troppen er disse:
Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust - Tore Reginiussen, Håvard Nortveit, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling, Omar Elabdellaoue, Martin Liinnes - Moi Elyounoussi, Martin Ødegaard, Haitam Aleesami, Mats Møller Dæhli, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen, Iver Fossum - Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame