Bert van Marwijk fikk den verst tenkelig starten på sin periode som australsk landslagssjef.
Selv om det startet bra, endte det med 1-4 tap for Norge i debuten. De VM-klare gjestene tok ledelsen ved Jackson Irvine, men Ola Kamaras hat trick og et mål av Tore Reginiussen snudde kampen for Norge.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
En perfekt start for Lars Lagerbäck og landslaget på fotballåret 2018!

Moi-show

Norge spilte en solid kamp og spesielt Mohamed Elyounoussi leverte en solid kamp på venstrekanten. Basel-spilleren stod for en god del av det Norge skapte offensivt, og Lars Lagerbäcks elever styrte spillet på et glissent Ullevaal gjennom store deler av kampen.
Lagerbäck valgte å eksprimentere og ga blant annet Kristoffer Ajer debuten. 19-åringen startet sammen med Reginiussen og spilte hele kampen. Samarbeidet med RBK-stopperen så ut til å fungere godt. Fredrik Midtsjø fikk også tillit fra start.
– Jeg tror ikke jeg har hørt om noen andre som er 19 år når de debuterer som stopper, det sier sitt, sa Lars Lagerbäck til TV 2 etter kampen.
Det starter på verst tenkelige vis for Norge. Australia tok ledelsen i det 19. minuttet. Corneren fra Aaron Mooy ble slått inn mot første stolpe. Fra fem meter knuste Jackson Irvine alle i luften og stanget inn kampens første mål.

Kamara-dobbel

Norge jobbet hardt og skapte mye etter ledermålet til gjestene. I det 36. minutt kom betalingen. Mohamed Elyounoussi skrudde på turboen ute på venstrekanten og fosset forbi sjanseløse australske forsvarere. Inne foran mål fant han Ola Kamara som etter hvert satte ballen i mål. En fortjent utligning.
Etter pause fortsatte Norge å styre kampen. Tre minutter ut i omgangen fikk Norge frispark på venstresiden til Australia. Stefan Johansen slo ballen inn i feltet. Tore Reginiussen raget høyest og headet ballen kontant i mål.
Ni minutter senere utnyttet Norge en sløv klarering fra keeper. Markus Henriksen snappet opp ballen og spilte ut til Ola Kamara som satte inn 3-1 alene med keeper.
På tampen scoret Kamara hat trick etter at en uselvisk Martin Ødegaard fant spissen ute til venstre. Galaxy-spissen dro seg innover i feltet og satte ballen i lengste hjørne.
– Fortsetter han som dette, jeg liker jo ikke å love, men da kan jeg love at han er med i troppen, sa Lagerbäck.
– Nå føler jeg at jeg er litt inne i det. Det var moro å komme hit. Vi vil vise at vi er best her på Ullevaal. Å score hattrick for Norge er noe av det største. En fantastisk følelse, sa Kamara etter kampen.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53