Våre naboer har all mulig grunn til å smile om dagen. En svært sterk innsats mot EM-finalist Frankrike sørget til slutt for tre poeng i VM-kvaliken etter den fryktelige keepertabben fra Hugo Lloris.
Se Norge måle krefter mot Sverige: Tirsdag fra 19.00 på TVNorge og Eurosport Player
Tirsdag kveld byttes VM-kvalikkamp mot Frankrike ut med privatlandskamp mot Norge. På pressekonferansen før kamp kom Sveriges landslagssjef Janne Andersson med en overraskende melding om at ingen av heltene som startet forrige kamp får starte på Ullevaal Stadion. Samtlige spillere skal byttes ut.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Jeg synes den elleveren vi spiller med mot Norge er en «jäkla» bra ellever, sier Andersson, som samtidig røpte laget.
Se de utvalgte nederst i saken.
– I utgangspunktet skal det være en jevn kamp, men det er ganske uinteressant for meg å spekulere i siden jeg ikke har noen anelse om hvordan Norge kommer til å starte, sier han.

Ville ikke diskutere Zlatan

I forrige uke ble det klart at Zlatan Ibrahimovich ikke kommer til å fortsette i Manchester United. Supersvensken har i ettertid lagt ut en mystisk video, noe som gjorde at Sverige-spiss John Guidetti ifølge Expressen uttalte at det ville være en drøm om Zlatan kom tilbake på landslaget.
(saken fortsetter under)
En gjentatt påstand opp gjennom årene har vært at Zlatan er det eneste som skiller det svenske landslaget fra det norske. Sveriges landslagssjef vil imidlertid ikke svare på om han mener det faktisk stemmer.
– Nå kommer dere sikkert til å bli trøtte av meg, men det var da og nå er nå. Zlatan har takket nei til landslaget og er ikke aktuell. Jeg er glad for å ha denne troppen og at vi er i en bra utviklingsprosess, sier han til Eurosport.no.
– Jeg bryr meg ikke om hvordan det var før. Jeg er kjempeglad for at vi har funnet vårt spill, sier svensken som gjorde det han kunne for å slippe å komme med et svar på spørsmålet.
Om de igjen finner sitt spill, vil vise seg når de møter Lars Lagerbäcks utvalgte på Ullevaal Stadion på tirsdag.
Se kampen på TVNorge og Eurosport Player fra 19.00.
Disse starter mot Norge:
Kristoffer Nordfeldt - Emil Krafth, Pontus Jansson, Filip Helander, Niklas Hult – Viktor Claesson, Sebastian Larsson (K), Oscar Hiljemark, Sam Larsson – John Guidetti, Christoffer Nyman
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40