SANDVIKA (Eurosport.no):
– Jeg har lyst til å spille kamp. Det kjennes ut som en stund siden nå. Jeg synes det er på tide, sier Ole Selnæs til Eurosport.no.
Endeig kan han få sjansen. Mot Sverige er Saint-Étienne-proffen skikkelig spillesugen og har veldig lyst til å vise seg frem for Lars Lagerbäck. På grunn av karantene han pådro seg etter at han skjelte ut dommeren etter 0-1-tapet mot Aserbajdsjan i Baku, har ikke midtbanespilleren fått muligheten under den nye svenske landslagssjefen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det er viktig for min del å gjøre en bra kamp. Jeg har lyst til å vise meg frem jeg også, men jeg ser det på som en vanlig kamp. Jeg tenker alltid at jeg har lyst til å gå utpå å gjøre det bra. Det tenker jeg uansett hvilken kamp det er. Fokuset er slik det alltid er, så får vi se, forteller Selnæs.

– Det skal ikke skje

Kanskje er det nå viktig for ham å vise seg frem for landslagssjefen. Mot Tsjekkia var det Sander Berge og Stefan Johansen som dannet den sentrale midtbanen. Eurosports fotballekspert tror Selnæs er i en utfordrerposisjon for øyeblikket. Rekdal tror trioen med Berge, Johansen og Selnæs er de fremse spillerne som kjemper om en av de to plassene på midtbanen.
– Det kommer litt an på form og motstander. Litt slike ting. Han er ikke kjent for å bytte så mye på laget. Nå spilte Stefan som er kaptein og Sander mot Tsjekkia. Selnæs er i en utfordrerposisjon sånn sett, men det er bra med konkurranse, sier Rekdal.
Er det en ting landslagssjefen prater mye om er det attityd. 22-åringen mener han har en god attityd.
– Jeg føler at jeg klaffer fint inn der. Jeg hadde et feilskjær som det er blitt pratet mye om i det siste slik at det skjer ikke igjen. Jeg liker å ta tak på banen og utenfor banen er jeg veldig rolig slik at der blir det nok ikke mye feilskjær, forteller midtbaneproffen.
Han har fått mye tyn for utblåsingen han hadde mot dommeren i kampen mot Aserbajdsjan. Senest forrige uke sa Lagerbäck at han ikke vil akseptere slikt i fremtiden og Selnæs har lært av episoden i Baku. Han har èn kamp igjen av suspensjonen.
– Du får oppmerksomhet når du blir utestengt i fire kamper. Det sier seg selv. Akkurat straffen tror jeg ikke at jeg skal si så mye om. At det blir oppmerksomhet rundt det er helt greit. Det skal ikke skje, forteller 22-åringen.

– Inn i Europa

Nå har midtbanespilleren lagt bak seg en halvannen sesong i Saint-Etienne. Der føler han at utviklingen går rett vei og at han tar nye steg.
– Det er en veldig tøff liga og en veldig stor klubb. Det har gått veldig fint egentlig. Slik det har vært denne sesongen har jeg spilt kamper når jeg har vært frisk og skadefri. Det har gått stort sett veldig bra bortsett fra januar og februar der jeg slet litt med form og kroppen og litt sånn. Bortsetter fra det har vært en veldig fin sesong for min del. Jeg har fått en veldig fin standing i klubben. Jeg føler at jeg har fått utviklet meg. Det føler man når man spiller på et høyt nivå, forteller Selnæs.
– Hva er ambisjonene for deg og klubben i 2017/18-sesongen?
– For klubbens del er det inn i Europa. Vi mislyktes med det i år og det er litt skuffende. Men det er den store ambisjonen om å komme spille i Europa. For min del ønsker jeg å spille godt og jevnt over en hel sesong. Nå klarte jeg nesten det, jeg hadde januar og februar der det harket litt, avslutter han.
Se Norge - Sverige på TVNorge og Eurosport Player tirsdag kl. 19.00!
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40