Slovakia – Norge 1-0:
Seks endringer gjorde landslagssjef Lars Lagerbäck på Norges lag før kampen mot Slovakia, men det var likevel ikke nok til å overliste slovakene. Det var vertene som var best og farligst foran mål, og vant 1-0 etter scoring fra Stanislav Lobotka på overtid.
Måten de norske spillerne opptrådde på overtid fikk Eurosports fotballekspert til å reagere.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Det er helt utrolig at vi skal klare å slippe inn det målet når kampen er nesten over. Det er massevis av folk på egen banehalvdel. Det handler om å fullføre kampen når du er i ferd med å få et bra borteresultat. Å slippe inn det målet er ikke godt nok. Du må være fullt konsentrert, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

– Bittert

Mohamed Elyounoussi var svært skuffet etter baklengsmålet på overtid.
– Det er bittert det som skjer helt på slutten. Jeg synes vi gjør en god bortekamp. Dette kunne fort vært en motstander vi kunne møtt i en eventuel playoff. Da er det ikke godt nok å slippe inn på den måten vi gjør. Spesielt når vi jobber så hardt og er gode i 90 minutter, sier Mohamed Elyounoussi til Eurosport etter kampen.
Landslagssjef Lars Lagerbäck var tilfreds med hvordan det spillerne opptrådde bakover.
– Jeg synes vi møter et godt lag som vi står ganske bra mot, i hvert fall forsvarsmessig. Så er det en del balltap. Men vi er i hvert fall tilbake i rett spor igjen. Forsvarsmessig var det veldig bra, så er det en del vi må jobbe på fremover igjen, sier Lagerbäck til Eurosport etter kampen.
Saken fortsetter under videoen:

– Vi er ikke i nærheten av å score mål

Heller ikke mot Slovakia ble det en nordmann i scoringsprotokollen. Det betyr at en norsk spiller ikke har fått ballen i nettet i de tre siste landskampene mot Nord-Irland (H), Makedonia (B) og Slovakia (B).
Ikke siden Martin Linnes' 8-0 scoring mot San Marino har en nordmann havnet i målprotokollen. I seieren mot Nord-Irland var det Chris Brunts selvmål som ble avgjørende. Det er over fire og en halv time siden siste norske scoring. Det var tydelig at Norge sliter foran mål. Mot Slovakia skapte de svært lite i angrep.
– Vi skaper null og niks. Vi er ikke i nærheten av å score mål, konkluderte Rekdal.

– Fantastisk redning av Jarstein

Norge åpnet friskt og Mohamed Elyounoussi testet skuddfoten etter åtte minutters spill, men skuddet gikk over og var nesten det eneste som ble skapt foran mål.
Etter pause var Slovakia offensive og var ute etter å gi noe igjen til hjemmepublikummet. Anført av stjernespilleren Marek Hamsik skapte vertene to flotte muligheter til å ta ledelsen.
Den første muligheten blåste Napoli-stjernen høyt over mål. På det andre skuddforsøket måtte keeper Rune Allmenning Jarstein ut i full strekk og nektet Hamsik scoring.
– Det er en fantastisk redning av Jarstein, sa Rekdal.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27