Det var knyttet stor spenning til hvilke elleve som ville få tillit fra start av Lars Lagerbäck i treningskampen mot Makedonia.
Til lørdagens kamp har landslagssjefen valgt ut følgende elleve:
Privatkamper
Største Norge-seier på 30 år: – Et monster av en spiss
29/03/2022 PÅ 18:54
Sten Grytebust - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling, Martin Ødegaard, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Linnes - Alexander Sørloth, Ola Kamara
Det betyr at Martin Ødegaard går rett inn på laget, halvannet år etter han sist var med på A-landslaget.
– Det er et laguttak som tyder på at han vil teste ut en del. Og det er spennende med Ødegaard tilbake. Det ser ut som han vil få en nokså lik rolle som den han har i Heerenveen. Jeg tipper han rett og slett har vist ting på trening som Lagerbäck liker, sier Eursport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Det blir spennende å se bredden vår, og om Ødegaard kan melde seg på og krige om plass i startelleveren. Det er helt logisk at han får spilletid her nå, siden han skal spille U 21-kamp om noen dager, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Spent på fyiskken

Fredheim tror Ødegaard har fått klar beskjed om hva som kreves av jobbing i Lagerbäcks system.
– Hos Lagerbäck er det knallharde krav til å være toveisspiller. Det krever at du jobber at og fram hele tiden. Nå møter han et sterkt makedonsk lag, så det blir spennede å se hvilke steg han har tatt for å bli den toveisspilleren som kreves. Og om han nå har fått den tilstrekkelige fyiskken som skal til for å lykkes på denne arenaen, sier Fredheim.

– Kniven på strupen

Ola Kamara ble hentet inn som reserve, men går rett inn på laget til Nrge.
– Kamara må vise seg frem på en skikkelig måte når han først får sjansen. Han har levert bra i MLS, så får vi se. Selnæs får også muligheten til å spille seg inn på laget. Han har ikke gjort det så bra i Frankrike denne sesongen. Det er flere spillere som har litt kniven på strupen i morgen, og som må levere mot Makedonia, sier Rekdal.
– For Ola handler det om å gripe muligheten med begge hender. Det gjelder både han og Kirkevold om han får muligheten. Jeg forventer at Ola strutter av selvtillit og har stor tro på egne ferdigheter, sier Fredheim.
Han mener det er ekstra press på angriperne om å levere.
– På spissplassen er konkurransen etter hvert blitt knallhard. Det er en haug med spisser som kjemper om den ene plassen sammen med Joshua King. Da må du virkelig overbevise når du får sjansen, mener Fredheim.
Privatkamper
Solbakken reagerer på behandlingen av Haaland: – Synes det er «unfair»
28/03/2022 PÅ 10:30
Privatkamper
Solbakken har meldt forfall – erstattes av tidligere lagkamerat
21/03/2022 PÅ 09:41