– Vi kommer til å bruke ham som kantspiller, sier Lars Lagerbäck om Martin Ødegaard.
Tirsdag var 18-åringen tilbake på A-landslaget da laget hadde sin første trening i Skopje foran kampen mot Makedonia. Etter treningen tok landslagssjefen en prat med Ødegaard som trolig får spilletid mot makedonerne lørdag.
Privatkamper
Største Norge-seier på 30 år: – Et monster av en spiss
29/03/2022 PÅ 18:54
Men selv om han har vært ute av landslaget over en lengre periode, føler han ikke at han må slå tilbake. Tilbake i varmen på landslaget vil Ødegaard jakte sitt første landslagsmål.
– Jeg har vært litt skuffet. Det er noe alle norske fotballspillere drømmer om, håper på og jobber for. Det er litt skuffende når man ikke er med. Jeg har sagt hele veien at jeg har god tid og stresser ikke. Det har ikke vært helt krise, sier Ødegaard.

– Virker til å være en våken fyr

Tirsdag forklarte Lagerbäck at han ser frem til å bli bedre kjent med den lovende unggutten både som person og spiller.
– Jeg vil bare høre om hva han synes om ulike saker. Hvordan det kjentes ut etter de første øktene her. Det var ingenting spesielt. Det var mer småprat slik man gjør med spillere. Med de nye tar man en liten prat med, sier Lagerbäck på pressekonferansen.
Landslagssjefen er spent på å se Ødegaard i aksjon, spesielt siden svensken har tenkt å gi ham litt andre oppgaver på landslaget enn i klubblaget.
– Vi får se hvordan han kommer inn på laget. Vi må ha litt tålmodighet. Kanskje får han en litt annen rolle eller andre arbeidsoppgaver enn han er vant til fra Heerenveen, men jeg tror han løser det. Han virker til å være en våken fyr, fortsetter Lagerbäck.
Nordmannen har vist god utvikling i høst. Mot Sparta fredag viste Ødegaard frem sitt register og rundlurte to av motstanderne.
– Jeg gikk ned mot hjørne og fikk en fra hver side. Da var det litt låst. Det ble en hælflikk og jeg løp rundt han ene. Jeg lykkes med det og det ble nesten mål. Det var litt kjedelig at det ikke ble mål, men det var en fin finte, sier Ødegaard.

Ødegaard roser lagkompis

Mot Makedonia rydder trolig svensken også plass i laget til to debutanter. Pål Alexander Kirkevold har banket inn scoring etter scoring i Superligaen i Danmark i høst. Med forfall på spissplass fra Joshua King går Lagerbäck langt i å love ham spilletid.
– Det blir en test for ham også. Vi håper at han skal vise at han tar og holder dette nivået også. Han har virkelig vist frem føttene i Danmark, men det er alltid et sted for de å ta. Det er første gangen han er med. Han kjenner kanskje ikke så mange av spillerne heller, men det virker å være en trygg fyr, sier landslagssjefen.
Den andre som også vil få debuten er Morten Thorsby. Også han har blomstret i Heerenveen i en ny rolle denne høsten. Ødegaard er ikke i tvil om at lagkompisen vil være en berikelse for landslaget.
– Morten er en ekstremt løpssterk spiller. God med ballen og god til å vinne dueller, ta ned lange baller. Det vil gi landslaget mye, sier Heerenveen-spilleren.
Lagerbäck legger ikke skjul på at det er i disse to landskampene mot Makedonia og Slovakia han kan teste ut nye og mer uerfarne spillere på dette nivået i kamp.
– Thorsby får være med å teste litt. Det kan bli en test på våren, men da vil vi begynne å spisse laget inn mot de tellende kampene til høsten, sier landslagssjefen.
Privatkamper
Solbakken reagerer på behandlingen av Haaland: – Synes det er «unfair»
28/03/2022 PÅ 10:30
Privatkamper
Solbakken har meldt forfall – erstattes av tidligere lagkamerat
21/03/2022 PÅ 09:41