Ullevaal (Eurosport.no):
Norge - Sverige 1-1:
Moi så lenge ut til å bli Norges matchvinner mot Lars Lagerbäcks landsmenn, men med minutter igjen sovnet det norske laget på dødball imot. Det straffet seg og landslagssjefens drømmekveld ble avlyst.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det var surt med resultatet. Men jeg synes det var forbedring i forhold til Tsjekkia-kampen. Det er gøy å se mange av de nye komme inn og markere seg. Normalt sett skal vi ikke slippe inn mål på dødball imot, vi stod å så på. Det er bedre å gjøre det i en treningskamp enn i en tellende kamp, så det er en god lærepenge, oppsummerte landslagssjef Lars Lagerbäck overfor TVNorge etter kampen.

Elyounoussi banket inn ledermålet

Gjestene tok umiddelbart kontroll på kampen og styrte spillet i åpningen uten å skape noe særlig farligheter foran mål. Det virket som om det rok litt tid før lagene kom i gang ute på Ullevaal-matten. I det 34 minuttet ville Sverige ha straffespark da Viktor Claesson deiset i bakken innenfor sekstenmeteren i en duell med Per-Egil Flo. Dommeren hørte ikke den svenske bønnen om straffespark og vinket spillet videre.
Like etterpå kom gjestene alene med keeper etter at Dæhli mistet ballen, men etter et glimrende returløp av Jonas Svensson greide han å hindre Christoffer Nyman i å avslutte. En solid jobb av backen.
Rett etterpå svidde Dæhli en enorm mulighet. Bjørn Maars Johnsen dro seg fri inne i sekstenmeteren og banket til. Nordfelt i Sveriges mål reddet, men ga retur. På åpent mål med litt spiss vinkel satte vingen ballen over mål.
Det skjedde mye mot slutten av omgangen. Norge fikk etablert et trykk på gjesten som ikke fikk klarert ballen skikkelig. Det utnyttet Mohamed Elyounoussi som hamret inn ledermålet. En fin scoring.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ny enorm Dæhli-mulighet

Etter pause gjorde Lars Lagerbäck tre bytter. Håvard Nordtveit, Sander Berge og Alexander Søderlund gikk ut og inn kom Gustav Valsvik, Ole Selnæs og Ohi Omoijuanfo. Som i første omgang tok svenskene initiativet fra start og fikk en gyllen mulighet ved Sam Larsson, men ballen fyrte han utenfor.
Etter drøye kvarteret spill kom Jonas Svensson rundt på høyresiden. Innlegg fant Mats Møller Dæhli som stanget til ballen, men Nordfelt fikk avverget via tverrliggeren. En enorm mulighet.
– Den første muligheten var dårlig av meg, der burde jeg score, men den andre muligheten gjør keeper en veldig god redning synes jeg, sa Dæhli til TVNorge etter kampen.

Norge sovnet

Svenskene hadde ikke skapt mye etter hvilen, og Janne Andersson var tydelig misfornøyd med sine gutter da han pekte på klokken med drøye ti minutter igjen. Innbytter Samuel Armenteros tok sjefens ord bokstavelig og utnyttet svakt norsk forsvarsspill minutter senere.
Debuntanten fikk stå helt umarkert på en corner og stanget ballen i mål under Ørjan Nyland som ikke rakk ned i tide.
– Dødball imot har vært en liten akilleshæl for Norge, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Det der tror jeg både du og jeg hadde klart bedre – selv i joggesko. Det spiller ikke noen rolle hvem det er, der må vi ta ut folk. Det er fem meter fra mål. Da kan vi ikke stå å se på at svenskene får gå opp alene, fulgte ekspertkommentator Kjetil Rekdal opp.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Slik startet lagene:
Norge: Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Per-Egil Flo, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Anders Trondsen, Mats Møller Dæhli, Bjørn Maars Johnsen og Alexander Søderlund.
Sverige: Kristoffer Nordfeldt, Emil Krafth, Filip Helander, Pontus Jansson, Niklas Hult, Viktor Claesson, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson, Sam Larsson, Christoffer Nyman, John Guidetti.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40