Sandvika (Eurosport.no):
– Jeg fikk skapt en del. Jeg har en duracell-kanin (Jonas Svensson journ. merk.) som kom opp bak meg og gjorde det lettere å utfordre, sier Mohamed Elyounoussi.
Han skapte en del fra høyrekanten. 22-åringen fikk vist frem ferdighetene og deler av sitt offensive regisert mot Tsjekkia, og var svært god mot slutten av kampen lørdag da Norge satte et skikkelig trøkk på gjestene.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
Les også: Elyounoussi mener han har ferdigheten Lagerbäck ser etter: – Det var noe Basel så i meg

– Det har alltid vært en del av meg

Det var en svært god andre omgang av Basel-vingen. Til tider så det ut som om han hadde den tsjekkiske backen i sin hule hånd og ble belønnet med en sekser på spillerbørsen til Eurosport. Høydepunktet var da han hælsparket ballen gjennom til Bjørn Maars Johnsen og klarerte ballen med et brassespark i forsvaret.
Selv mener han at det ser bra ut før tirsdagens kamp mot Sverige. Han ønsker å være offensiv og utfordre. Det ligger i hans natur og under Lagerbäck får han virkelig utfolde seg.
– Vi får lov til å vise oss frem. Det ble snakket om i pausen at man skal tørre å utfordre når man får muligheten. Det har alltid vært en del av meg, sier Elyounoussi.
Da han også lykkes med involveringene fortsatte vingen å utfordre. Han har et ønske om å underholde publikum når han entrer banen.
– Da jeg kom forbi noen ganger øker bare selvtilliten også. Etterhvert fikk jeg et godt tak på backen og kunne bare fortsette å kjøre på. Jeg synes også at det er underholdene å se på. Det er litt show, sier 22-åringen.
Saken fortsetter under videoen:

Rekdal: – Synes han var småfiks

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal likte det han så av Elyounoussi mot Tsjekkia. Det er tydelig at han har modnet og utviklet seg på det ene året han har hatt som proff i Basel til nå med spill i blant annet Champions League.
Rekdal tror Moi fort er et av de sikreste kortene på kanten akkurat nå.
– Jeg synes han var småfiks. Han var nær ved å få mer ut av det. Du ser at han har utviklet seg, men fortsatt har han litt å gå på i tøffhet og kan bruke litt mer fysikk, sier Rekdal til Eurosport.no.
Og Moi trives godt på kanten i Lagerbäcks 4-4-2, selv om det krever mer av ham. Spesielt når man møter lag som spiller med fem på midtbanen, som Tsjekkia.
– Det krever mer løping. At vi skyver mer i leddet når man er fire kontra fem. Men man kan skape mer rom når man har ballen. Jeg føler at jeg kan bevege meg mye mer fritt enn når vi er fem på midtbanen for da tar gjerne han det rommet jeg vil ha. Det krever mer løping. Det blir mer naturlig at man må dekke mer rom først og fremst, sier Elyounoussi til Eurosport.no.
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40