Sandvika (Eurosport.no):
– Jeg vil alltid vinne, men jeg går gjerne frem til Janne for å gratulere ham med et tap, sier Lars Lagerbäck.
Tirsdag står de ansikt til ansikt. Bare for et halvt år siden var Lars Lagerbäck rådgiver for svenskenes landslagssjef Janne Andersson. Den norske landslagssjefen innrømmer at det blir spesielt å møte svenskene på Ullevaal.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player .

– Den største forklaringen

Lagerbäck er forberedt på at det blir større oppmerksomhet inn mot kampen. Spesielt siden han hadde en rolle i Det svenske fotballforbundet før han ble norsk landslagssjef, men han tror ikke det vil påvirke ham på tirsdag.
– Når det nærmer seg kampen tenker man ikke på det og går inn i boblen på at Norge skal gjøre det bra, sier Lagerbäck.
Svenskene har imponert stort under Andersson og topper gruppen i VM-kvalifiseringen foran Frankrike og Nederland. Fredag slo de franskmennene 2-1. Lagerbäck synes landslaget ser sterkt ut.
– Det som har skjedd med det svenske landslaget er at spillere har vært ute en sesong på høyt nivå og har fått spilletid. Jeg tror det er den største forklaringen på at de kunne ha bygget opp et veldig bra landslag nå.

Spilleren som har imponert Lagerbäck mest

Resultatene er gode selv om Sveriges største stjernespiller ga seg etter EM-sluttspillet i fjor. Lagerbäck tror laget ville ha sett enda sterkere ut med Zlatan Ibrahimovic (35), men er synes spillerne som har kommet inn holder et høyt nivå.
– Jeg tror den fremste forklaringen på det er at Janne og Peter har organisert laget sitt veldig sterkt. De har fått inn en del spillere som tidligere ikke har fått spille så mye i landslaget, men som er gode og er i gode klubber der de får spilletid, sier landslagssjefen.
Det er spesielt en spiller som Norge må se opp for og som har imponert Lagerbäck mest.
– Ser du offensivt er det Emil Forsberg.
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40