Dagen før privatlandskampen mot Slovakia var det en bestemt landslagssjef som møtte pressen. Etter 0-2-tapet i Makedonia var «passivitet» og «konsentrasjon» to av ordene som gikk igjen hos Lars Lagerbäck.
– Vi tok opp dette med passivitet. I kveld kommer de (spillerne) til å få høre hva passivitet betyr for hvordan vi ønsker å spille.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Svensken fortalte videre at passiviteten slår inn når spillerne tar gale avgjørelser, og at det mentale har mye å si.
– Det er her oppe det sitter, sa svensken og pekte på hodet før han ramset opp «attityd» og «holdning» som viktige begreper for de norske spillerne.

Fire eller fem endringer

Svensken regner med å gjøre fire eller fem endringer fra kampen mot Makedonia.
På spørsmål om hva han synes om det som gror under seniornivå på landslaget, kunne han opplyse at han har sett flere interessante spillere på aldersbestemt nivå.
– Jeg har sett flere U21-kamper og så også G16-landslaget da det spilte på Island. Der synes jeg det var flere interessante spillere.
Mens svensken forbereder seg til forholdsvis betydningsløse treningskamper med Norge, skal hans fødeland opp mot Italia i VM-omspillet mandag. Også Danmark kriger om å komme til VM i 2018, mens Island, som Lagerbäck trente tidligere, allerede er klar for verdensmesterskapet i Russland.

– For lavt nivå

Den norske landslagssjefen ser altså nordiske land hevde seg i kvalifiseringen samtidig som Norge står på stedet hvil med tanke på deltakelse i mesterskap.
– Jeg synes det har vært for lavt nivå med tanke på hva norsk fotball skal stå for. Samtidig har det i Norge vært en fotballdebatt som i mine øyne ikke har vært realistisk, sier Lagerbäck og legger til at fotballdebatten bør handle om hva slags spillere man ønsker å utvikle.
– En viktig faktor er å stille krav når spillerne kommer i en viss alder.
Lagerbäck opplyste videre at Gustav Valsvik sliter med en sår hals. Tirsdagens landskamp skal imidlertid ikke være i fare for midtstopperen.
(©NTB/Eurosport)
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27