Tirsdag tar det norske landslaget i mot det svenske på Ullevaal Stadion, i en privatkamp som betyr like mye for spillerne som for fansen.
Det store temaet på mandagens pressekonferanse med Lars Lagerbäck (68) var imidlertid en av de svenske landslagsspillerne, nemlig midtstopper Victor Lindelöf (22). Det er bare dager siden det ble klart at 22-åringen flytter fra Benfica til Manchester United for omtrent 335 millioner kroner.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

Sjokkert over høy pris

Den prislappen får Norge-trener Lagerbäck til å steile.
– Vi snakker jo om en veldig god spiller, men det er jo helt sykt. Slik har jo dessverre verden blitt at summene har blitt så høye. Men dette har jo ikke jeg noe makt over, sier Lagerbäck.
– Hva tenker du om presset som legges på ham i den klubben og med det forsvarstrøbbelet som har vært der de siste årene?
– Slik jeg kjenner ham tror jeg ikke han har noen problemer med å håndtere den biten, men han kommer jo til et sted med tøffere konkurranse og han skal spille i en liga som er bedre enn den portugisiske.
Og rosen fortsetter:
– Siden han ble fast i Benfica har han tatt ytterligere steg. Han er veldig sterk mentalt og han er en god fotballspiller, sier Lagerbäck.
Saken fortsetter under bildet.

Victor Lindelöf

Foto: Scanpix

Sverige er best

Det er ikke bare Lindelöf som imponerer vår svenske landslagssjef. Det er ikke vanskelig for 68-åringen å innrømme at Norge for øyeblikket er godt bak Sverige på landslagsnivå.
– Det er jo bare å se på fakta så er de bedre enn oss akkurat nå. Talentutviklingen kan være én forklaring og så har de jo spillere som i snitt spiller på et høyere nivå enn våre - og de får jo bra med spilletid også, sier den tidligere Sverige- og Island-treneren.
Så hvordan skal vi da tette gapet?
Vi må ha et meget godt organisert lag om vi skal lykkes. Vi må drille inn en stamme på 10-15 spillere som vi bygger rundt. Det er ikke bare lett å vurdere spillerne når de ikke har så mye spilletid i klubbene, men da bruker vi samlingen på å få noen svar rundt hvem dette skal være, sier Lagerbäck.
En som trolig får muligheten til å gi noen svar tirsdag, er Sarpsborg-komet Anders Trondsen.
Ja, han skal få spilletid om det ikke er noe spesielt som skjer, sier Lagerbäck - som bedyrer at dette ikke er en ubetydelig treningskamp:
– «Attetyd» er like viktig i en treningskamp som en kvalikkamp. Jeg kommer til å kjøre samme kampgjennomgang til denne kampen som før Tsjekkia-kampen og vi forbereder oss på samme måte. Spillerne skal ikke gå ut å føle at dette ikke betyr noe. Hvis man ikke klarer å være motiverte for en slik kamp er det tvilsomt at disse får være med i fremtiden.
Norge - Sverige ser du altså på TVNorge og Eurosport Player tirsdag kl. 19.00!
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40