Sandvika (Eurosport.no):
– Det kommer an på hvordan status er i troppen om han får spilletid eller ikke. Det kan jeg ikke svare deg på i dag, sier Lars Lagerbäck til Eurosport.no.
Han vil ikke love Sigurd Rosted spilletid mot Sverige. Søndag ble det klart at Eliteseriens midtstopperkomet Sigurd Rosted erstatter Tore Reginiussen etter hodesmellen han pådro seg under kampen mot Tsjekkia.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
Saken fortsetter under videoen:

Sigurd Rosted øker for Sarpsborg mot Sogndal

– Derfor han er her

Det betyr at Rosted har to treninger og eventuelle spilleminutter til å imponere og vise seg frem for Lars Lagerbäck. Landslagssjefen forventer at den målfarlige Sarpsborg 08s-spilleren viser seg frem. For landslagssjefen har bemerket seg midtstopperens prestasjoner denne sesongen.
– Han har gjort det godt i Eliteserien. Det er derfor han er her også. Jeg regner med at han skal gjøre det bra slik han gjorde det i Sarpsborg 08, forteller Lagerbäck.
Han vil ta det med spillerne først, men landslagssjefen avslører at han trolig vil gjøre flere endringer inn mot Sverige-kampen. Det kan bety spilletid for Rosted i naboduellen. Den ferske landslagsspilleren er uprøvd på dette nivået.
– Det kommer til å bli forandringer. Jeg er ganske sikker på at det blir mer enn halve laget som kommer til å starte. Det blir kanskje slik at en del av de som starter får 45 minutter og bytter med hverandre. Jeg vil at en del av de her skal få mer erfarenhet og gjerne ser litt mer av de selv også.
Saken fortsetter under videoen:

Her gir Rosted VIF en marerittstart

– De to beste midtstopperne i Eliteserien

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er imponert over det Rosted har gjort så langt denne sesongen og tror 22-åringen er en potensiell landslagsspiller på sikt.
– Rosted og Tore Reginiussen har vært de to beste midtstopperne i Eliteserien. Han er bare 22 år og vil helt sikkert fortsette å utvikle seg videre. Han er en kandidat til å bli med i troppen fremover, sier Rekdal til Eurosport.no.
Rekdal var overrasket over at midtstopperen ikke var med i troppen opprinnelig. Selv om det blir et kort opphold tror fotballeksperten at Lagerbäck vil kunne danne seg et inntrykk av midtstopperen.
– Nå får han sett ham på nært hold og kanskje i kamp. Det kan bli spennende, sier Rekdal.
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40