Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted (22) kan få sin landslagsdebut mot Sverige. Han er hentet inn som erstatter for Tore Reginiussen, som ble skadd mot Tsjekkia.
I lørdagens 1–1 kamp mot Tsjekkia måtte Rosenborgs Tore Reginiussen (31) gå av banen på grunn av en smell i hodet.
Han blir tydeligvis ikke klar til privatlandskampen mot Sverige tirsdag, og landslagssjef Lars Lagerbäck henter inn Sarpsborgs Sigurd Rosted (22) som erstatter, melder TV 2. Det er første gang 22-åringen er med i en A-landslagstropp.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se Norge - Sverige tirsdag fra klokken 19.00 på TVNorge og Eurosport Player.

– Han har vært en bauta

Rosted har vært solid på for Sarpsborg 08 denne sesongen og Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal var overrasket over at midtstopperen ikke var tatt ut i troppen. 22-åringen er den spilleren som har imponert mest i årets Eliteserie.
– Han har vært en bauta i det Sarpsborg 08-laget og har scoret mål. Det har nok litt med at han ikke har vært så lenge på dette nivået før. Det gjør nok at landslagsledelsen kan bli litt usikker på ham. Det er lite som skiller de ti beste stopperne i Norge, forteller Rekdal.
Mot Tsjekkia tok Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig) Reginiussens plass i forsvaret etter stjernesmellen.
– Jeg spilte en stund med det, men det ble bare gradvis verre. I starten var det litt uklart. Jeg så litt på synsfeltet at det var små flekker, men så ble det bare verre og verre. Sikkert fordi hevelsen ble større og større. Til slutt var det så vanskelig å se situasjonene. Da var jeg nesten blind på det ene øyet og jeg slet fortsatt med å se farger. Da måtte jeg dessverre ut, sa Reginiussen og smellen, og fortsatte:
– Det var utrolig kjedelig. Jeg følte at det var en fin start og at jeg hadde masse krefter. Jeg ville gjerne ha vært med å spille hele kampen, men det er sånn som skjer. Det er ikke noe å få gjort med det.

Trolig flere endringer på laget mot Sverige

Lagerbäck har varslet flere endringer før møtet med Sverige.
– Jeg håper jeg kommer til å matche et sterkt lag. Det er en ganske jevn troppe dette, men vi har bare to dager (til å restituere). Og vi ønsker samtidig å se en del (flere) spillere i aksjon. Vi kommer til å gjøre en del endringer. Hvor mange gjenstår å se. Mange har løpt mye, påpekte Lagerbäck etter møte mot Tsjekkia.
Gjestene tok ledelsen ved Theodor Gebre Selassie ti minutter før pause, men et straffespark fra Alexander Søderlund sørget for 1–1 i lørdagens match.
(NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40