SANDVIKA(Eurosport.no):
– Jeg sa til alle i går at de har vært fantastiske. De er veldig morsomme, sier Bjørn Maars Johnsen (25) til Eurosport.no.
Norsk-amerikaneren har funnet seg godt til rette i den norske landslagstroppen. 25-åringen holdt i gå en tale til spillerne slik alle debutanter må gjøre. Men budskapet og hva han sa til lagkompisene vil han ikke avsløre.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det kan jeg ikke si her. Det var gøy. Jeg tror alle satte pris på at jeg setter pris på de, forteller spissen.
Se Norge - Sverige på TVNorge og Eurosport Player tirsdag kl. 19.00!

– Han er en artig type

Og landslagskameratene har omfavnet debutanten mot Tsjekkia. Det er bare godord å hente fra kompisene når de beskriver spissen. Saint-Etienne-proffen Ole Selnæs (22) satte pris på 25-åringens tale til troppen.
– Det er vanlig det at når man debuterer må man si noen velvalgte ord. Han klarte seg bra. Han prøvde seg på norsk først, men han vekslet fort over til engelsk, sier Selnæs til Eurosport.no
For selv om det meste går på engelsk når Maars snakker forstår han norsk. Selv trøndersk bedyrer 22-åringen at lagkompisen forstår, som karakteriserer Maars Johnsen som typisk amerikaner.
– Han er en veldig fin og rolig type som prøver å snakke med alle. Han har ikke vært noe sjenert i det hele tatt. Han kan omgås med flere og prøver å bli kjent med folk. Det liker jeg, forteller midtbanespilleren.
Det samme inntrykket har spisskollega Søderlund, som også kan avsløre at han kalles for «sticky» blant landslagskompisene.
– Han er en artig type. Han er lun og han er litt amerikansk. Litt åpen. Han er en veldig fin fyr, sier Søderlund til Eurosport.no.
Saken fortsetter under bildet:

Bjørn Maars Johnsen og Gustav Valsvik

Foto: Scanpix

– Jeg har min fars mentalitet

Men selv om lagkompisene mener at han er typisk for det å være amerikaner er det også noe norskt over ham.
– Jeg har min fars mentalitet. Han sa at du må jobbe hardt hver dag på trening. Jeg kommer fra hans norske side og vi er arbeidsjern. Det er slik jeg vil bli husket, sier 25-åringen.
– Det var noen nydelig bilder av deg som klemte din far etter kampen på lørdag.
– Jeg tror alle skal huske på at det er en kveld som betyr mye. Du vet aldri om du vil komme med på laget. Kanskje jeg bare sitter på benken og ikke spiller. Jeg setter pris på alt trenerene, Lars og spillerne har gjort som har støtte meg og gjort meg klar for spille. Jeg kom inn og spilte og det var emosjonelt. når du spiller får du blackout slik Tarik sa, fordi du ikke tenker på det, sier spissen og fortsetter:
– Men etterpå når du våkner opp etter kamp tenker du at dette er sykt. Det er Ullevaal. Da jeg var ung spilte jeg i Vålerenga. Det var en drøm for meg å spille den første kampen på Ullevaal. Jeg fikk gjøre det til slutt. Det var gøy, sier spissen.
Tirsdag kan det bli nok et kapittel i historien om Bjørn Maars Johnsen. Kampen mot Sverige ser du på TVNorge og Eurosport Player fra klokken 19.00.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40