United har hatt en tung sesongåpning med Ole Gunnar Solskjær ved roret. Ikke bare sliter nordmannen med poengfangsten, men også skadesituasjonen har gjort ting vanskelig innledningsvis.
Mandag er det klart for storkamp på Old Trafford når Arsenal kommer på besøk, men United-manager Solskjær hadde ikke bare oppløftene nyheter å komme med da han møtte mediene fredag.
– Luke (Shaw) er tilbake i trening, og vi får se hvordan han reagerer de neste dagene. Men han er på vei, og vi håper å se ham tibake før landslagspausen (etter neste helg). Om han rekker kampen mandag? Kanskje, men jeg er ikke sikker, sa Solskjær.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Det samme gjelder Marcus Rashford, som ble skadd i forrige helgs seriekamp mot West Ham (0-2).

Pogbas ankel

Heller ikke Paul Pogba er friskmeldt. Den franske midtbanestjernen har vært ute med en ankelskade siden 1-1-kampen mot Southampton 31. august, men spilte hele onsdagens ligacupkamp mot Rochdale. Der fikk han en ny smell i ankelen som gjør ham usikker til mandagens kamp.
– Han har en hoven ankel. Han kjemper mot klokka for å bli klar til mandag, sa Solskjær.
Heller ikke Anthony Martial er skadefri, og dermed må Solskjær muligens igjen sette sin lit til stjerneskuddet Mason Greenwood. 17-åringen scoret Uniteds mål i onsdagens ligacupkamp.
Men skadelisten stopper ikke der. Også Timothy Fosu-Mensah og Eric Bailly står på Uniteds skadeliste. De er begge langtidsskadd.

– En del av gamet

Solskjær sier skader er «en del av gamet» og at han ikke har noe annet valg enn å jobbe med de spillerne som er tilgjengelige.
Åtte poeng etter de seks første seriekampene gjør at klubben allerede ligger ti poeng bak serieleder Liverpool. Det ble tap mot West Ham sist runde, og onsdag var det bare så vidt United klarte å karre seg videre i ligacupen mot lille Rochdale fra nivå tre (League One). Det måtte straffesparkkonkurranse til.
Til tross for en tung start forteller Solskjær at han får positive tilbakemeldinger fra fansen når han møter dem.
– Bare positive reaksjoner, men det er selvsagt lettere å være positiv når man møter noen ansikt til ansikt. Det er lettere å gjemme seg i sosiale medier når man er negativ. Men jeg er forbløffet over positiviteten til fansen. De er utrolige, sa Solskjær.
(©NTB)
Sett denne?
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49